eveniment
Data: 
22 Jan 2016 - 16:00
Loc: 
BCU - Sala B.P. Hasdeu
stats
Adresa: 
str. Pacurari nr.4

Scriitorul lunii - Dan Lungu, in dialog cu studentii de la Jurnalism si cititorii ieseni

Asociatia Studentilor Jurnalisti din Iasi (ASJ) incepe o serie de intalniri cu „Scriitorul lunii”. Intalnirile fac parte din campania „Sezi bland si citeste”, care a inceput in anul 2013 in mediul online si offline. Campania are ca scop promovarea lecturii si a scriitorilor contemporani in mediul studentesc iesean si nu numai. 

In acest sens, in cadrul primului eveniment „Scriitorul lunii”, invitat special este scriitorul Dan Lungu, care se va intalni cu studentii de la Jurnalism si cu cititorii din Iasi vineri, 22 ianuarie, in Sala B.P. Hasdeu din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „M.Eminescu” (BCU Iasi). Evenimentul va incepe la ora 16.00, iar intrarea este libera in limita locurilor disponibile in sala. 

Intalnirea va fi moderata de jurnalistul Andrei Giurgia si se vor pune in discutie teme ca: omul din spatele cartii, viata dintre doua carti, relatia scriitorului cu jurnalistii si criticii literari. De asemenea, se va dezbate necesitatea sustinerii media in cadrul promovarii operelor literare contemporane, la care sunt invitati si jurnalistii locali dedicati domeniului cultural.

Dan Lungu, autor de proza scurta si romane, printre care „Sint o baba comunista”, a carui adaptare pentru scenariu de film a avut loc in anul 2013, iar filmul a fost realizat in regia lui Stere Gulea, avandu-i in rolurile principale pe actorii Ana Ularu, Luminita Gheorghiu si Marian Ralea. Filmul a fost prezentat in cadrul editiei a V-a a festivalului „Serile Filmului Romanesc”, organizat de catre ASJ.

Proiectul este gandit in termenii sustinerii si promovarii operelor iesene, invitand publicul cititor si studentii de la Jurnalism la intalnirea cu principalii creatori ai literaturii din „dulcele targ al Iesilor”. Unul dintre principalele motive care ne determina sa realizam acest proiect, se datoreaza faptului ca, in prezent, promovarea lecturii este sustinuta mai mult online, iar noi vrem sa readucem lectura si beneficiile ei in offline, precizeaza initiatorii evenimentului, membri ai ASJ.

Evenimentul va avea o periodicitate anuala si este realizat cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare „M.Eminescu” din Iasi.

Resurse online:

Campanie: https://www.facebook.com/seziblandsiciteste/?fref=ts

ASJ: https://www.facebook.com/asj.iasi/

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.