eveniment
Data: 
2 May 2014 - 19:00
Loc: 
tranzit.ro/ Iasi
stats
Adresa: 
str. Alexandru Lapusneanu, nr. 7-9.

"Self-Organised" la tranzit.ro/ Iasi

Vineri, 2 mai 2014, incepand cu ora 19.00, la tranzit.ro/ Iasi va avea loc lansarea antologiei "Self-Organised" si la o discutie intre Stine Hebert, una dintre editoarele cartii, si Livia Pancu, curator tranzit.ro/ Iasi.

„Situatia economica actuala si increderea scazuta a societatii in institutiile sale au creat dintr-o data necesitatea ca artistii sa-si foloseasca mai mult imaginatia in organizarea proprie. in timp ce etichete precum „alternativ”, „nonprofit” si "artist-run" („administrat de artisti”) au dominat viata artistica auto-organizata care s-a dezvoltat la sfarsitul anilor 1990, pozitia separatista sugerata de utilizarea acestor termeni s-a estompat in anii care au urmat. Aceasta noua antologie de relatari de pe front contine texte scrise de artisti, precum si de omologii lor institutionali, ce ofera o perspectiva fascinanta asupra lumii artistice ca matrice de pozitii interconectate in care echilibrul puterii si al productivitatii este in continua schimbare.” (Stine Hebert)

Contribuitori:

Julie Ault 

Maibritt Borgen 

Céline Condorelli & Johan Frederik Hartle 

Anthony Davies, Stephan Dillemuth & Jakob Jakobsen 

Ekaterina Degot, Charles Esche & David Riff 

Barnaby Drabble 

Jonas Ekeberg 

Linus Elmes 

Juan A Gaitán 

Abdellah Karroum 

Livia Pancu 

Jan Verwoert 

What, How & For Whom/WHW

Editori: Stine Hebert & Anne Szefer Karlsen

Publicat de: Open Editions (Londra) si Hordaland Art Centre (Bergen)

Stine HEBERT este istoric de arta si curator; locuieste la Copenhaga, in Danemarca. Hebert lucreaza de cativa ani in calitate de curator independent, axandu-se pe investigarea conditiilor productiei artistice. A organizat expozitii pentru diverse spatii din mai multe tari si a predat la universitati si academii din tarile nordice. Hebert a fost director interimar al Centrului Baltic pentru Arta din Visby, curator la Kunsthal Charlottenborg in Copenhaga, si a fost numita de curand Rector al Academiei de Arte Funen din Danemarca. Printre proiectele curatoriale ale Stinei Hebert se numara ”The Nordic Model”, in colaborare cu Kim Einarsson & Cecilia Widenheim, la Muzeul de Arta din Malmö, 2013; Leigh Ledare et. al ”Joachim Koester: If One Thing Moves, Everything Moves”, in colaborare cu Mark Sladen, la Kunsthal Charlottenborg, Copenhaga, 2012; si ”Destroyed Word, Action #1”, Santiago Sierra, la Centrul Baltic pentru Arta, Visby, 2010. Hebert a participat la numeroase rezidente pentru curatori, inclusiv la stagii organizate la Temple Bar Gallery & Studies, Dublin, 2012; la Centrul Artistic Hordaland, Bergen, 2012; si la Centrul de Arta Contemporana Platform Garanti, Istanbul, 2010 – o rezidenta de sase luni pentru curatori, acordata de Consiliul Danez pentru Arte.

Sursa: pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.