eveniment
Data: 
28 Jun 2014 - 11:00
Loc: 
Corpul R al U.A.I.C sala 502
stats
Adresa: 
Str. Alexandru Lapusneanu

Seminar stiintific pe tema managementului cultural in context european

Centrul de cercetare „Stiinta muzicii” din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” in parteneriat cu Scoala Doctorala de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi au bucuria de a va face cunoscut Seminarul stiintific cu tema The importance of Cultural Policy and Management studies in European context, avandu-l ca invitat pe profesorul Franz-Otto Hofecker, Directorul Institutului de Management Cultural si Studii Culturale din cadrul Universitatii de Muzica si Arte Interpretative din Viena, Austria. Dezbaterea va avea loc sambata, 28 iunie, ora 11, in sala 502 din Corpul R al U.A.I.C (fosta cladire Romtelecom). 

Evenimentul face parte din Festivalul International al Educatiei FIE 2014 si va fi  moderat de prof. univ. dr. Adriana Prodan si drd. Florin Luchian.

Sunt asteptati sa participe studenti, masteranzi, doctoranzi, cercetatori din domeniile muzica, management, stiintele educatiei, stiinte politice, sociologie, istorie, precum si cadre didactice universitare, reprezentanti ai institutiilor culturale locale sau ai organizatiilor non-guvernamentale.

Franz-Otto Hofecker este directorul celui mai vechi institut de management cultural din Europa - Institutul de Management Cultural si Studii Culturale (IKM - Institut für Kulturmanagement und Kulturwissenschaften) din cadrul Universitatii de Muzica si Arte Interpretative din Viena, Austria. Este co-partener al Centrului pentru Cercetare in Cultura din Bonn, Germania si directorul sucursalei acestuia de la Viena. Dr. Hofecker este membru al diferitelor board-uri nationale si internationale, consilii consultative si comisii de experti in domeniul managementului cultural si a politiciilor culturale (UNESCO, Consiliul Europei, Uniunea Europene, Eurostat, ERICarts, Biroul Cancelarului Austriei, etc). Principalele sale domenii de interes sunt politicile culturale, economia culturala, finantarea culturii, statistici culturale. Un interes deosebit il reprezinta sistemul de invatamant muzical, sprijinul regional in domeniul culturii, in finantarea culturii de catre stat sau de mediul privat. Dr. Hofecker este totodata directorul proiectului LIKUS (LänderInitiative KulturStatistik).

Adriana Prodan este profesor universitar doctor si Director al Scolii Doctorale de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi.

Florin Luchian este doctorand si cadru didactic asociat la disciplina Management artistic in cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi.

Accesul va fi liber in limita locurilor disponibile!

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.