eveniment
Data: 
12 Sep 2015 - 17:00
26 Sep 2015 - 17:00
10 Oct 2015 - 17:00
24 Oct 2015 - 17:00
7 Nov 2015 - 17:00
21 Nov 2015 - 17:00
5 Dec 2015 - 17:00
Loc: 
Carturesti Palas Mall
stats
Adresa: 
str. Palat

Seri Nipone la Carturesti

Asociatia romano-japoneza Himawari Iasi are placerea de a va invita toamna aceasta la o serie de de prezentari si workshop-uri culturale organizate in parteneriat cu libraria Carturesti Palas, la sediul acesteia, in perioada septembrie – decembrie 2015.

Prezentari si seminarii de cultura nipona

Pe parcursul a patru luni, patru speakeri vor prezenta seminarii culturale pe diverse tematici, care au ca centru de interes cultura japoneza. Astfel, participantii vor putea afla mai multe despre cultura japoneza traditionala si moderna, un punct fascinant din exotismul orientului indepartat. Printre tematicile abordate se numara literatura nipona, din care fac parte si kaidan, povestile cu creaturi din mitologia japoneza, jocurile traditionale, istoria arhipelagului nipon, experienta calatoriei in Japonia si multe alte surprize.

Workshop-uri si Hyakumonogatari Kaidankai

In timp ce participarea activa este incurajata prin intrebari si comentarii, cei interesati se vor putea implica si mai mult, luand parte la workshop-uri. Prezentarea despre jocurile go, shougi si hanafuda va fi dublata de un workshop in care se vor pune in practica informatiile primite, participantii jucand sub indrumarea membrilor asociatiei aceste trei jocuri traditionale japoneze. De asemenea, seminarul de literatura japoneza va fi urmat de un workshop de haiku, stil de poezie traditional nipona.

Mai mult, in preajma Halloween-ului, o seara intreaga va fi dedicata jocului „Hyakumonogatari Kaidankai”, un joc popular in perioada samurailor, in care fiecare poate povesti kaidan, povesti traditionale japoneze cu creaturi mitologice, eveniment in premiera in Romania.

Programul evenimentului:

12 Septembrie, ora 17: Kaidan, povesti japoneze cu monstri, speaker Malina Mihaela Cosan

26 Septembrie, ora 17: Shougi, Go, Hanafuda, speaker Lucian-Andrei Bosinceanu

10 Octombrie, ora 17: „Calatorie in Japonia”, speaker Bogdan Cristian Andrei

24 Octombrie, ora 18: „Hyakumonogatari Kaidankai

7 Noiembrie, ora 17: Arte martiale japoneze, speaker Ramona Marcela Lupu

21 Noiembrie, ora 17: Literatura japoneza & workshop de Haiku, speaker Daniel Nedelcu

5 Decembrie, ora 17: Istoria Japoniei, speaker Bogdan Cristian Andrei

Pentru mai multe detalii puteti intra pe blogul asociatiei sau pe pagina de facebook, ori puteti accesa site-ul http://www.himawari.ro.

Asociatia romano-japoneza Himawari Iasi este o organizatie non-guvernamentala si non-profit, infiintata in anul 2007. Misiunea Asociatiei Himawari este sa creeze un cadru organizat care sa promoveze cultura nipona si studierea limbii japoneze prin organizarea de activitati, spectacole si evenimente.

Persoana de contact: Daniel Nedelcu, Coordonator eveniment, Tel.: 0740 402 881

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.