eveniment
Data: 
26 Jun 2014 - 14:00
Loc: 
Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” - Sala de lectura
stats

Simpozionul national „Iasii Teodorenilor”

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi invita publicul la simpozionul national „Iasii Teodorenilor”, care va avea loc joi, 26 iunie 2014, incepand cu ora 14:00, in Sala de Lectura a bibliotecii. Organizat in parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, manifestarea aduce in atentia publicului doua personalitati emblematice pentru Iasi: Ionel si Pastorel Teodoreanu si se va concentra pe tema vietii si a operei celor doi, dar si a importantei lor in contextul cultural iesean si moldovenesc.

In ceea ce priveste mediul cultural iesean, „Iasii Teodorenilor” ofera un plus de vizibilitate asupra vietii culturale locale, precum si asupra specificitatii culturii iesene la nivel national. In acelasi timp, „Iasii Teodorenilor” marcheaza o incercare a unor personalitati ale culturii romane de a aduce argumente de la inceputul secolului al XX-lea cu privire la indreptatirea Iasului de a aspira la titlul de Capitala Culturala Europeana.

Initiatorul si coordonatorul evenimentului este Prof. univ. dr. Constantin Dram, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

In program: Contextualizari cromatice in lirica lui Al. O. Teodoreanu;  In intimitatea lui Pastorel. Note despre corespondenta unui mare boem; Turbinca lui Danut si conflictul de imagini; Iasul crepuscular in poezia Teodorenilor; Dincolo de Golia lui Ionel Teodoreanu; Pastorel, mic inventar al semnelor bahice; Imaginarul gastronomic al lui Pastorel;  Pastorel si Toparceanu: cronici neverosimile; Virtutile autohtoniei la vinuri si popoare. Proza lui Al. O. Teodoreanu;  Ionel Teodoreanu in lecturi actuale; Ionel Teodoreanu – modernitatea la „Masa umbrelor”.

Persoana de contact: Mihaela Morariu, Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi - Serviciul Programe si Proiecte Culturale, PR, telefon: 0723 512324, e-mail: mihaela.morariu@bjiasi.ro

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.