anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
cursuri
Expira: 
05 Mar 2013 - 04 Apr 2013
stats

Scoala de bune maniere literare

Muzeul Literaturii Romane Iasi, in colaborare cu revista Zona Literara, te invita la o cu totul altfel de scoala: in lunile aprilie si mai ne ascutim simtul artistic la „Scoala de Bune Maniere Literare”! Programul e flexibil, iar cursurile interesante: scriere creativa si benzi desenate. Ai la dispozitie 6 cursuri, fiecare de 2 ore jumatate, pentru a-ti descoperi si slefui talentul. Nu oricum, ci in preajma si sub indrumarea unor profesionisti. Primii „profesori” sunt Emil Brumaru, Viorel IlisoiOltita Cintec, Dan Dobos, Lucian Dan Teodorovici si JUP (Lucian Amarii). Proiect coordonat de Dan Lungu si Catalin-Mihai Stefan.

Imagine: 

Emil Brumaru te va stimula sa te exprimi si sa te joci la „cursul” de poezie, vei afla din secretele reportajului si din subtilitatile stilului jurnalistic de la Viorel IlisoiOltita Cintec te va familiariza cu textul dramatic, cu Dan Dobos vei ajunge in lumea Science Fiction si Fantasy, Lucian Dan Teodorovici te va convinge ca propria ta viata bate filmul la intalniri despre scenariul de film, iar JUP (Lucian Amarii) te va introduce in lumea fascinanta a benzilor desenate. Rezultatele personale obtinute in urma cursurilor si considerate interesante vor fi promovare in mediile literar-artistice.

Oferta este tentanta! Cu 350 lei (daca esti angajat) sau 250 lei (elev/student), poti sa obtii un loc la Scoala de bune maniere literare, la unul dintre cele sase domenii. Nu exista limita de varsta, dar numarul locurilor este limitat.

Pentru cei carora situatia financiara nu le permite aceasta taxa, avem o surpriza: exista cate un loc gratuit la fiecare dintre sectiuni. Conditia este ca portofoliul de lucrari personale sa convinga titularul cursului.

Se simte entuziasmul tau, vrei sa faci parte din prima promotie! Esti rugat sa ai „putintica rabdare”, vorba lui Caragiale si sa iti pregatesti CV-ul si o scrisoare de intentie. Daca vrei sa obtii unul din locurile gratuite, mai trebuie sa adaugi si o creatie proprie (text scris sau desen) - in functie de interesul tau. Trimite-le la adresa de email scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau la Muzeul Literaturii Romane Iasi, Str. Vasile Pogor, Nr.4, pana pe data de 4 aprilie, specificand sectiunea la care doresti sa te inscrii (poezie, reportaj, text dramatic, Science Fiction si Fantasy, scenariu de film, benzi desenate). Sa fie cu noroc!

Pentru mai multe detalii, poti suna la 0232213210, iar noutatile despre proiect vor putea fi urmarite pe pagina MLR Iasi si pe pagina de Facebook.

„Cursurile de scriere creativa si de benzi desenate se numarau printre proiectele prioritare din planul meu de management, in calitate de director al Muzeului Literaturii Romane din Iasi. Ma bucur ca am reusit sa-l lansez, cu o echipa asa de grozava. Sper sa se intample la fel si cu rezidentele pentru scriitori, traducatori si mediatori culturali. Daca nu ma insel, MLR Iasi este prima institutie publica romaneasca de cultura care organizeaza astfel de cursuri. Visez ca in cativa ani MLR Iasi sa dea imaginea de institutie prafuita si provinciala pe cea de promotor al innoirii si schimbarii.” (Dan Lungu)

„Vom vorbi despre poezie... Vom face exercitii de creativitate... Ne vom juca... Totul va fi spontan, fiindca altfel nu se poate” (Emil Brumaru)

„Teatrul nu e literatura! Vino sa afli de ce.” (Oltita Cintec)

„Literatura science fiction si cea fantasy sunt percepute la noi ca fiind destinate copiilor si tineretului desi in lumea larga constituie marea masa a lecturilor tuturor virstelor. Va invit sa descoperim impreuna mecanismele scrierii unei literaturi care imbina explozia de fantezie cu rigorile unui canon si care se incadreaza in categoria divertismentului scris fara a se feri sa puna probleme filozofice si etice.” (Dan Dobos)

„Oricine poate scrie un reportaj daca vrea. Eu voi spune cate ceva despre cum se scrie un reportaj daca trebuie. Si mai ales despre cum nu se scrie.” (Viorel Ilisoi)

„Banda desenata e un domeniu aflat la intersectia dintre arta grafica, arta cinematografica si literatura, iar deprinderea acestui mestesug iti poate deschide calea catre mijloace de expresie nebanuite si miraculoase.” (JUP)

„Daca literatura iti ofera o imensa libertate a imaginatiei, in cadrul careia trebuie sa inveti sa-ti creezi si sa-ti asumi regulile, scenaristica e un mod de a-ti pune imaginatia pe o tabla de sah: poti ajunge si aici la lovituri de maestru, dar numai respectind cadrul oferit. E doar unul din motivele pentru care cred ca sint necesare cit mai multe initiative de genul acestui curs de creative writing.” (Lucian Dan TEODOROVICI)

Sursa: MLR Iasi

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.