- 1944
Miercuri, 4 iunie, ora 13.15 la Colegiul National Iasi (sala de festivitati), va avea loc lansarea ultimului numar al revistei Alecart, precedata de o dezbatere despre rolul jurnalismului cultural in formarea tinerilor. Invitati: Alexandru CONDURACHE (regizor), Dan DAIA (responsabil de proiecte culturale si comunicare, Institutul Francez Iasi), George ONOFREI (redactor-sef, Suplimentul de cultura), Antonio PATRAS (redactor, Convorbiri literare) si Daniel SANDRU (director, revista Timpul), invitat special: Excelenta Sa, domnul Paul BRUMMELL, viitorul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania.
Lansarea la Iasi a numarului 12 al revistei Alecart (www.alecart.ro) este, de data aceasta, un prilej pentru liceeni de a intra in dialog cu personalitati ale vietii culturale/ publicistice iesene. Astfel, la intalnirea de miercuri, 4 iunie, ora 13.15, de la Colegiul National Iasi, regizorul Alexandru Condurache, responsabilul de proiecte culturale si comunicare al Institutului Francez Iasi Dan Daia, redactorul-sef al Suplimentului de cultura George Onofrei, redactorul Convorbirilor literare Antonio Patras si directorul revistei Timpul Daniel Sandru vor impartasi din experienta lor jurnalistica tinerilor redactori Alecart. La acest eveniment va participa Excelenta Sa, domnul Paul Brummell, viitorul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania.
Pe de alta parte, redactorii Alecart vor extrage din experientele ultimului an povestile traite la FILIT (ocazie de a prezenta in premiera filmul „Intalnirile Alecart de la FILIT”), experientele fostilor redactori, acum studenti sau absolventi ai unor universitati de prestigiu din Europa, dar si povestile celor ramasi „inauntru”.
In ultimii doi ani, proiectul „Alecart. Povestile continua”/„Inauntru si-n afara” a pus elevii fata in fata cu realitatea altor sisteme de invatamant, facilitand dialogul dintre cei care au reusit sa se integreze in alte spatii culturale (fosti redactori Alecart) si cei care se afla inca la inceputul definirii de sine. Indiferent ca este vorba despre o experienta impartasita direct sau de una mediata prin paginile revistei, cei care formeaza „generatia Alecart” scriu povestea unor tineri care vor sa fie altfel.
Proiectul Alecart a aparut in urma parteneriatului a trei dintre cele mai bine cotate colegii naţionale din Romania (Colegiul Naţional de Arta „Octav Bancila” Iasi, Colegiul Naţional Iasi si Colegiul Naţional „Petru Rares” Suceava), oferind tinerilor si nu numai o varianta onesta in percepţia noua, dar asezata a evenimentelor culturale.
Sursa: comunicatul de presa