- 2094
Intre 27 - 29 noiembrie 2018, la Teatru FIX si Meru Iaşi, va avea loc atelierul de management cultural #START: Idei. Practici artistice locale & networking cultural. Dată limită înscrieri: 26 noiembrie 2018, accesand acest link.
Esti artist sau manager cultural la inceput de drum, vrei sa dezvolti noi proiecte in 2019, dar ai nevoie de sprijin si inspiratie? Conduci o organizatie culturala/ un spatiu in Iasi si vrei sa intelegi mai bine mecanismele care iti influenteaza activitatea ? Vrei sa inveti cum sa-ti dezvolti mai bine ideile pentru a raspunde unor nevoi reale si a realiza un proiect relevant sau a mentine viu un spatiu? Sau cum sa fii creativ intr-un context in continua schimbare? Daca raspunsul tau este DA la cel putin doua din intrebarile de mai sus, si esti un artist/ operator cultural din Iasi, atunci vino sa participi la un atelier de 3 zile in cadrul programului de dezvoltare profesionala #START, desfasurat sub titlul Idei. Practici artistice locale & networking cultural.
Atelierul #START de la Iasi este realizat de Fundatia Gabriela Tudor in parteneriat cu Teatru FIX din Iasi, in cadrul programului Platforma ZonaD, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Atelierele din cadrul #START propun un format de invatare de la egal la egal (peer to peer learning) intre practicienii din domeniul cultural in cadrul unor ateliere, precum si al unor sesiuni de mentorat, sustinute de experti cu experienta de lung termen in zona artelor spectacolului.
#START: Idei. Practici artistice locale & networking cultural
Cum se poate dezvolta un proiect relevant, capabil sa atraga finantare intr-un context in mod constant imprevizibil? Cum si de unde pornim in dezvoltarea unor propuneri autentice, cum putem sa colaboram pentru a sustine dezvoltarea sectorului cultural pe termen mediu si lung.
Sunt doar cateva din intrebarile/temele pe care le vom aborda in cadrul atelierului de management cultural. Intalnirea va avea in egala masura si un rol de networking cultural pentru a discuta problemele sectorului cultural existente la nivel local.
Atelierul #START de la Iasi va fi moderat de Cosmin Manolescu (coregraf/ expert cultural), care va impartasi din experienta de lunga durata in angajarea a unor proiecte ambitioase, discutand deschis despre oportunitatile si riscurile intalnite in desfasurarea acestora. De asemenea daca te gandesti deja cum sa abordezi oportunitatile de finantare disponibile pentru 2019, acest atelier iti va oferi atat niste exemple de bune practica, cat si energia de a pune in miscare si a face sa se intample lucrurile in care tu crezi. Cu ocazia atelierului de la Iasi va fi lansat si bursa Gabriela Tudor in management cultural 2019, destinata pentru aceasta noua editie in premiera atat artistilor, cat si managerilor culturali din Romania.
PROGRAM & INSCRIERE
Atelierul se desfasoara in perioada 27-29 noiembrie 2018 dupa programul:
- 27 noiembrie, 16:00 – 20:00 - Teatru FIX
- 28 noiembrie, ora 13:00 - 16:00 - Meru Iasi
- 29 noiembrie, 10:00–16:00 -pe baza de programare
Ziua de 29 noiembrie este dedicata unor sesiuni individuale de mentorat cu durata de aproximativ 30-60 minute, pe baza unei programari anticipate a participantilor interesati.
Atelierul este deschis tinerilor artisti, curatori, manageri, producatori, facilitatori si altor profesionisti din zona artelor contemporane, si este limitat unui numar maxim de 15 participanti. Inscrierile sint deschise pina pe 26 noiembrie sau pina la completarea locurilor disponibile prin completarea formularului de inscriere.
Locurile vor fi ocupate in ordinea inscrierilor, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Atelierul este oferit gratuit. Participantii vor primi confirmare prin email dupa efectuarea inscrierii. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la cosmin@gabrielatudor.ro.
BIO EXPERT
Cosmin Manolescu este coregraf, expert si manager cultural, director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor. Este expert in management de proiect si dezvoltare organizationala pentru institutii si organizatii culturale si director artistic al companiei Paradis Serial, sub a carei titulatura isi realizeaza proiectele artistice. A fost absolvent al primei editii a Masterului European in Management Cultural – Programul ECUMEST (1996), iar in 2008 a activat in cadrul programului de coaching pentru dezvoltare organizationala United Experts, condus de coach-ul elvetian Monika Egger si implementat in Romania de Gabriela Tudor prin Programul Cultural Elvetian. In perioada 2005-2013 a fost coach artistic si coordonator al programului de rezidente ArtistNe(s)T. Intre 1997-2017 a realizat numeroase proiecte culturale in zona dansului, managementului cultural si a artelor contemporane in Romania, Europa, SUA, si Japonia. Are o bogata experienta in implementarea proiectelor de colaborare culturala europeana si internationala. In perioada 2011-2015, a condus in calitate de lider de proiect programul european de mobilitate si creatie artistica E-Motional, co-finantat prin programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. A avut un rol esential in promovarea si dezvoltarea dansului contemporan in Romania si in crearea Centrului National al Dansului in 2004. Este initiatorul si coordonatorul bursei Gabriela Tudor in management cultural, lansate in 2009. In perioada 2012-2014 a fost director artistic al spatiului-laborator ZonaD unde a realizat diferite ateliere, rezidente si proiecte pentru publicul larg. In 2015 a facut parte din echipa Curatorium care a conceput programele si proiectele din dosarul de candidatura pentru Bucuresti 2021 si a finalizat programele internationale „E-Motional: rethinking dance” si „Eastern Connection” cu Japonia. In decembrie 2014 Centrul National al Dansului i-a oferit premiul de excelenta pentru rolul adus in dezvoltarea dansului contemporan in Romania, iar in ianuarie 2017 Administratia Fondului Cultural National i-a acordat premiul pentru Rezistenta in cultura pentru cei 20 de ani de activitate cu Fundatia Gabriela Tudor. Din 2014 colaboreaza cu Administratia Fondului Cultural si ArCuB ca evaluator si monitor pentru proiectele culturale.
#START este o componenta a Platformei ZonaD, program cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Programul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul programului sau de modul in care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.
Link-uri utile:
https://bursagabrielatudor.wordpress.com
Sursa: pagina facebook