anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Part-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Expira: 
01 Mar 2015 - 31 Dec 2015
stats

Realizator carti electronice la LiterNet

Editura LiterNet cauta colaboratori voluntari pentru pozitia de „Realizator carti electronice”, care sa dea o mina semnificativa de ajutor la revitalizarea acestei parti importante a siteului. Editura LiterNet a publicat pina in prezent peste 300 de volume in format electronic, descarcate (gratuit) in peste 1.6 milioane de exemplare. In ultimi ani insa activitatea Editurii LiterNet s-a redus semnificativ pentru ca echipa LiterNet e mica, mica. Desi am avut in continuare multe texte valoroase, aparitia lor a fost intirziata sau amanata pentru foarte mult timp din lipsa unor persoane care sa se ocupe exclusiv de ele.

Aceasta pozitie presupune:
- Corectura a unui text in word (cel mai probabil de la 50 la 300 de pagini)
- Cautarea impreuna cu autorul a unor imagini potrivite pentru coperta volumului si ilustratii interioare (si rezolvarea eventualelor probleme de copyright ale acestora prin obtinerea dreptului de folosinta); realizarea copertii
- Machetarea cartii, adica punerea textului si a imaginilor intr-un format care sa respecte citeva elemente de baza ale LiterNet (pagina sa fie landscape, sa existe butoane de pagina precedenta si pagina urmatoare, sa existe cuprins care sa fie „activ” in pdf-ul final - adica sa permita saltul la capitolul respectiv la click, coperta sa fie portret cu dimensiuni de 510 x 680 pixeli - latime x inaltime etc)
- Cautarea impreuna cu autorul a celui / celei care sa realizeze o prezentare a volumului de o pagina, o pagina si jumatate
- Pregatirea pdf-ului final si incarcarea elementelor necesare pe siteul LiterNet
- Promovarea cartii pe intenet

Daca doriti sa va alaturati echipei LiterNet in aceasta pozitie va rugam sa realizati un pdf asemanator unei carti LiterNet folosind 2 dintre articolele si imaginile din aceasta rubrica si sa ni-l trimiteti la scrie_la_liternet@liternet.ro, impreuna cu un mini-CV (ca sa stim ceva despre voi).

Daca aveti cunostinte de realizare a cartilor si in alte formate decit pdf, va rugam sa precizati, poate ne convingeti sa incercam si o extindere a formatelor obisnuite.

Va multumim si va asteptam,
Razvan Penescu
http://www.liternet.ro

Sursa: pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.