anunt
Disponibilitate: 
Part-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
experienta internationala
Expira: 
17 Oct 2013 - 29 Nov 2013
15 Apr 2014 - 02 May 2014
01 Oct 2014 - 01 Dec 2014
stats

Stagii de formare la Consiliul Europei

Consiliul Europei ofera doua sesiuni de stagii de formare in fiecare an, cu o durata de minimum 8 saptamani si maximum 5 luni. Stagiile se desfasoara in lunile martie/iulie si septembrie/ianuarie. Data limita pentru sesiunea 17 martie - 31 iulie 2014 este 29 noiembrie 2013. Pentru sesiunea 8 septembrie 2014 - 31 ianuarie 2015, data limita pentru trimiterea aplicatiilor este 2 mai. Update: pentru sesiunea 9 martie - 31 iulie 2015, data limita pentru trimiterea aplicatiilor este 1 decembrie 2014.

Stagiarii efectueaza cercetari, pregatesc proiecte de raport si studii pentru intalnirile expertilor si redacteaza minutele. Ei pot, de asemenea, acorda asistenta in activitatile curente. Stagiarii vor avea sansa - mai ales prin intermediul cursului de prezentare sustinut special pentru ei - sa cunoasca structurile Consiliului, activitatile si procedurile de cooperare internationala, inclusiv implementarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Ei vor avea, de asemenea, ocazia de a participa la prelegerile tinute in Consiliu despre activitatile sale, sesiunile Parlamentului Consiliului Europei si ale Parlamentului European si la alte intalniri ce se vor desfasura in cursul sederii lor la Strasbourg.

Candidatii eligibili:

- Cetateni ai unuia din statele membre ale Consiliului Europei. Directorul de Resurse Umane poate face exceptii in cazul cetatenilor din statele nemembre atunci cand exista un interes deosebit in activitatile organizatiei.

- Candidatii trebuie sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale Consiliului Europei (engleza sau franceza) si sa aiba abilitatea de a redacta rapoarte. Este de dorit si cunoasterea celeilalte limbi.

- Stagiarii trebuie sa aiba diploma pentru primul ciclu de invatamant superior in sensul Declaratiei de la Bologna (diploma de licenta sau echivalent) si sa isi doreasca sa dobandeasca experienta si cunostinte practice despre functionarea si activitatile Consiliului Europei.  Candidatii trebuie sa completeze un formular de inscriere online disponibil pe site-ul Consiliului Europei, indicand pe formular departamentul ales, si sa-l trimita apoi in format electronic Directiei de Resurse Umane. De regula, stagiarii nu sunt platiti. Cheltuielile de calatorie si cazare, precum si cheltuielile de subzistenta sunt suportate de catre stagiar.Date limita: 
2 mai 2014 (pentru sesiunea 8 septembrie 2014 - 31 ianuarie 2015)

Documente utile:

 Traineeship Opportunities - Council of Europe

Contact:

 Traineeship Office
Directorate of Human Resources
, Council of Europe,
 France
F-67075, STRASBOURG, 
Email: traineeship.drh@coe.int
 

Sursa: eurodesk.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.