eveniment
Data: 
3 Oct 2014 - 10:00 - 5 Oct 2014 - 20:00
Loc: 
Sala Pasilor Pierduti - UAIC
stats
Adresa: 
Bd. Carol I, nr. 8

Bookfest 2014

Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi, ajuns in 2014 la cea de-a doua editie. Astfel, intre 3 si 5 octombrie, in Sala Pasilor Pierduti de la Universitate, publicul iesean va avea acces la oferta de carte a celor mai importante edituri din Romania si va putea participa la evenimente ale caror protagonisti vor fi autorii invitati in cadrul FILIT, dar si oaspeti speciali ai expozantilor Bookfest.

La standurile Bookfest, vizitatorii vor putea alege titluri cu reduceri atractive din oferta bogata a unora dintre cele mai de succes edituri din Romania: Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Corint, Nemira, Herald, Eikon, Okian si multe altele. Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum si la proiectiile din cadrul Cinematografului de arta Bookfest.

Bookfest Iasi merge si in acest an de mana cu Festivalul International de Literatura si Traducere, aflat si el la a doua editie. „Parteneriatul pe care l-am inceput anul trecut a fost pentru public beneficiul cel mai important al acestor cateva zile in care la Iasi se contureaza in fiecare toamna Capitala Literaturii din Romania”, a declarat Mihai Mitrica, directorul Asociatiei Editorilor din Romania.

In total, editia 2014 a FILIT va reuni anul acesta peste 300 de invitati de seama ai literaturii mondiale si romane, precum si traducatori, manageri culturali, editori, librari, difuzori de carte, critici si jurnalisti culturali.

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi este un eveniment finantat de Consiliul Judetean Iasi prin Muzeul Literaturii Romane Iasi. FILIT 2014 se desfasoara sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si beneficiaza de parteneriatul Bancii Nationale a Romaniei.

Puteti urmari programul complet al FILIT pe pagina de Facebook si pe site-ul festivalului, www.filit-iasi.ro. De asemenea, pe acelasi site puteti consulta biografiile tuturor invitatilor, precum si informatii la zi privind editia a II-a a FILIT.

A doua editie a Salonului de Carte Bookfest Iasi este organizata de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cea mai importanta confederatie patronala din mediul editorial romanesc. Evenimentul va avea loc in parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi.

Salonul de Carte Bookfest Iasi face parte din seria de editii locale ale celui mai important eveniment expozitional de carte din Romania; Bookfest mai are editii locale la Timisoara, Tirgu Mures si Cluj-Napoca (16-19 octombrie).

Contact:

Mihai Mitrica - director executiv, Tel. 0728 327 601, mihai.mitrica@aer.ro

Marius Motoca - PR Executive, Tel. 0728 327 603, marius.motoca@aer.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.