eveniment
Data: 
25 Oct 2013 - 10:00 - 27 Oct 2013 - 20:00
Loc: 
Sala Pasilor Pierduti
stats
Adresa: 
Bd. Carol I nr. 11 (UAIC)

Bookfest vine la Iasi

Au mai ramas doar 10 zile pana la inceperea primei editii a Salonului de Carte Bookfest Iasi. Intre 25-27 octombrie 2013, in Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea Al. I Cuza din Iasi cititorii vor avea ocazia sa se intalneasca cu cele mai bune carti, la cele mai bune preturi, dar si cu unii dintre cei mai renumiti autori ai momentului.

Circa 30.000 de volume ii asteapta pe vizitatorii Bookfest Iasi, majoritatea cu reduceri de circa 50% fata de pretul din librarii, aduse de cele mai importante edituri din tara – Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar si puternice edituri locale ca Gama, Doxologia sau Adenium.

Bookfest ii asteapta pe cititori sa se intalneasca cu nume sonore de pe scena literara romaneasca si internationala. Editura Humanitas a pregatit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Lucian Boia vine ca sa prezinte editia de colectie a volumului Capcanele istoriei in compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul Universitatii Cuza. Poetul Emil Brumaru isi va prezenta volumul Rezervatia de ingeri, iar Ioana Parvulescu, laureata Premiului Uniunii Europene pentru Literatura 2013, va lansa romanul Viitorul incepe luni. Profesorul Stefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutica din cadrul Universitatii Cuza, le  va vorbi cititorilor despre volumul sau Privind altfel lumea celor absurde, proaspat lansat la editura Humanitas.

La 169 de ani de la nasterea lui Friedrich Nietzsche (n. 15 octombrie 1844), editura Humanitas va prezenta noile aparitii din seria dedicata filosofului: Stiinta voioasa, Filozofia in epoca tragica a grecilor si Ecce Homo; evenimentul va fi sustinut de George Bondor, asistat de Stefan Afloroaei, Liviu Antonesei si Alexandru-Florin Platon

Istoricul Larry Watts vine la Iasi ca sa prezinte publicului cele doua volume de succes despre perioada Razboiului Rece, Fereste-ma, Doamne, de prieteni si Cei din urma vor fi cei dintai, aparute la editura RAO. Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se intoarce la Iasi cu volumul Maresali ai Romaniei, pe care l-a coordonat si pe care editura il lanseaza in premiera la Salonul de Carte Bookfest Iasi. Gen.-lt. Frunzetti a fost, in perioada 2002-2003, loctiitor al comandantului Corpului 10 Armata cu sediul la Iasi.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectura doua lansari: Richter 8.9, romanul politist al tanarului autor Andrei Calaras si monografia Jung. indragostit de suflet, de prof. dr. Lavinia Barlogeanu.

Copiii vor avea si ei parte de momente dedicate lor, unul dintre ele fiind pregatit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lectura pentru cei mici si lansarea colectiei „Cartile Copilariei”.

Nu in ultimul rand, cinematograful de arta gratuit Bookfest ii asteapta pe cei interesati ca sa vizioneze pelicule premiate la festivaluri internationale, precum Poligamy (2009, comedie, Ungaria), Examenul (2011, drama, Ungaria), Ungaria salbatica (2011, documentar, Ungaria).

Intrarea in cadrul salonului, cat si la toate evenimentele ce vor avea loc in perioada acestuia va fi gratuita. Programul zilnic va fi intre orele 10:00 si 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Iasi se desfasoara in cadrul Festivalului International de Literatura si Traduceri Iasi - FILIT. Evenimentul se desfasoara sub egida Federatiei Editorilor din Romania, in parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” din Iasi, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti.

Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta. Anul trecut invitatul de onoare al Salonului International de Carte a fost Franta, iar publicul a avut ocazia sa se intalneasca cu personalitati importante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq. Anul acesta circa 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul International de Carte Bookfest (29 mai - 2 iunie), luand parte la peste 300 de evenimente (lansari, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiectii cinematografice, evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germana prin participarea Austriei, Elvetiei si Germaniei in cadrul proiectului Trei tari, aceeasi limba. La aceasta editie au fost prezente nume cu rasunet international precum Catalin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich, Jolanda Pinel.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.