eveniment
Data: 
2 Oct 2015 - 10:00 - 19:00
3 Oct 2015 - 10:00 - 16:00
4 Oct 2015 - 10:00 - 16:00
Loc: 
Hotel Moldova
stats

Bursa locurilor de munca „ReASPIR CRESCENDO”

Peste 40 de angajatori participa la bursa locurilor de munca ReASPIR CRESCENDO din Iasi. Bursa se adreseaza persoanelor somere, in special someri tineri si someri de lunga durata, dar si persoanelelor aflate in cautarea unui loc de munca. Evenimentul se desfasoara in perioada 2-4 octombrie la Hotel Moldova din Iasi, conform urmatorului program: vineri intre orele 10:00 – 19:00, iar sambata si duminica intre orele 10:00 – 16:00.

 

Pe parcursul celor 3 zile de eveniment, vizitatorii au oportunitatea de participa la seminarii, tombole si activitati din cadrul bursei, gandite special pentru ei.

Principalul obiectiv al evenimentului este de a facilita intalnirea dintre aproximativ 1.000 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca si angajatorii din municipiul Iasi si judetele limitrofe, contribuind astfel la cresterea ratei de ocupare din regiunea Nord-Est

Bursa locurilor de munca este realizata in cadrul proiectului ReASPIR CRESCENDO, finantat din Fondul Social European, prin Programul POSDRU 2007 - 2013.

Proiectul ReASPIR CRESCENDO, initiat de catre FARMEXPERT DCI, in parteneriat cu CITIUS HR si Asociatia Pro Societate „Sf. Ciprian” contribuie la cresterea gradului de ocupare in randurile categoriilor cu risc crescut, in special someri tineri si someri de lunga durata, din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud Muntenia, Vest, Centru, Nord-Vest si Bucuresti-Ilfov, prin masuri de informare si consiliere profesionala, instruire, antreprenoriat si plasare pe piata muncii.

Activitatile proiectului se desfatoara in 6 centre regionale vor oferi urmatoarele servicii integrate:

  • informarea privind piata muncii si ocupatiile disponibile;
  • informare si consiliere privind evaluarea personalitatii, a motivatiei de lucru si stabilirea traseului profesional;
  • insusirea de tehnici moderne de a aplica la un interviu in vederea obtinerii unui job;
  • instruire si suport privind modalitatile de cautare a unui loc de munca adecvat nivelului de pregatire; 
  • dezvoltarea calitatilor si abilitatilor personale prin recomandarea si indrumarea catre cursuri de instruire;
  • cursuri  gratuite de formare profesionala;
  • mediere si plasare pe piata fortei de munca;
  • consultanta gratuita pentru dezvoltarea propriei afaceri.

Proiectul se adreseaza tuturor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca indiferent de nivelul de instruire, varsta, categorie profesionala sau experienta si, prin activitatile prezentate anterior, urmareste sa aduca intr-o forma activa de ocupare cel putin 750 de persoane.

Bursa face parte dintr-o serie de 3 evenimente similare organizate 3 localitati diferite – Iasi, Brasov si Bucuresti. Astfel, se asigura egalitatea de sanse pentru un numar mai mare de beneficiari directi (persoane in cautarea unui loc de munca), la nivel local. Se reduc „barierele externe” pentru persoanele care sunt interesate sa participe – de regula, distanta si cheltuielile asociate descurajeaza persoanele in cautarea unui loc de munca. Venind in intampinarea acestor categorii de persoane, la nivel local si / sau regional  crestem interesul de a participa si adaptam bursa / targul locurilor de munca specificului regional al zonei.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.