eveniment
Data: 
27 Feb 2014 - 09:00 - 2 Mar 2014 - 19:00
Loc: 
Strada Stefan cel Mare si Sfant
stats
Adresa: 
Strada Stefan cel Mare si Sfant

Festivalul Martisorului - editia a X-a

In perioada 27 februarie-2 martie 2014, Asociatia Mesterilor Populari din Moldova organizeaza Festivalul Martisorului. Scopul celei de-a X-a editii vizeaza, in primul rand, pastrarea si valorificarea valentelor martisorului traditional, incercandu-se, totodata, si cunoasterea semnificatiilor mai profunde pe care le presupune(a) punerea si purtarea, un anume timp, a acestui adevarat talisman romanesc. Evenimentul va avea loc intre orele 9:00-19:00 pe Strada Stefan cel Mare si Sfant.

Aceasta editie este dedicata cinstirii activitatii mestesugaresti a doamnei Maria Bodron din Vaslui, una dintre cele mai talentate creatoare de martisoare arhaice din Romania contemporana.

Precizam ca si la aceasta editie aniversara, organizatorii si-au propus sa diversifice programul Festivalului, incercand astfel sa vina in intampinarea asteptarilor iesenilor doritori de cultura traditionala si de bun gust.

Programul festivalului cuprinde:

1) Targul de martisoare la care vor participa circa 30 de mesteri populari renumiti in confectionarea martisoarelor traditionale sau in spirit traditional;

2) Confectionarea ad-hoc de martisoare de catre unii dintre mesterii populari;

3) Participarea, ca si la editia precedenta, a prescolarilor si scolarilor din Municipiul Iasi, acestia urmand sa-si prezinte creatiile faurite in spiritul traditiei romanesti.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.