eveniment
Data: 
17 Nov 2012 - 18:00 - 18 Nov 2012 - 01:00
Loc: 
Biblioteca Gh Asachi, Libraria Humanitas
stats

Noaptea alba a bibliotecilor la Iasi

Bibliotecile din Bucuresti si din tara isi vor deschide portile in noaptea de sambata spre duminica (17 spre 18 noiembrie), incepand cu ora 18.00, intr-o campanie inedita sub genericul "Nocturna bibliotecilor", organizata la initiativa Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR).

Noaptea alba a bibliotecilor consta intr-o serie de evenimente culturale si artistice si se bucura de participarea a numeroase institutii de profil din tara si din Bucuresti. Acestea isi vor deschide portile in afara orelor obisnuite ale programului de lucru si-si vor primi oaspetii cu evenimente speciale, experimente culturale in premiera.

"Campania de anul acesta reprezinta o iesire la rampa fara precedent a bibliotecilor si nu ma refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim, practic, de cea mai importanta mobilizare nocturna a bibliotecilor din Romania, intr-un periplu cultural si artistic amplu, pe mai multe paliere, functie de indrazneala si imaginatia bibliotecarilor implicati", a declarat Ioana Crihana, director executiv al ANBPR.

Astfel, pret de o noapte, fiecare biblioteca participanta la Nocturna Bibliotecilor va incerca sa isi surprinda vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiectii de filme, concerte, lansari de carte, ateliere de creatie pana la intalniri cu autori, concursuri, expozitii si demonstratii de virtuozitate artistica.

"Ca manifestare pro-lectura si eveniment de promovare nationala a culturii in toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine sa constientizeze, mai profund decat pana acum, rolul tot mai activ pe care institutia bibliotecii trebuie sa-l reclame in societatea actuala", a declarat Dragos-Adrian Neagu, presedintele ANBPR.

La Iasi vor participa urmatoarele institutii:

  • Biblioteca judeteana "Gheorghe Asachi" Iasi,
  • Biblioteca oraseneasca Targu Frumos (jud. Iasi),
  • Libraria Humanitas Iasi.

 

sursa: Mediafax

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.