eveniment
Data: 
12 Mar 2014 - 10:00 - 16 Mar 2014 - 20:00
Loc: 
Atrium Palas Mall
stats
Adresa: 
Palas Mall

Targul de Carte LIBREX - editia a XXII-a

Editia cu numarul XXII a Targului de Carte LIBREX are loc in perioada 12 – 16 martie 2014, in incinta Palas Mall din Iasi (Atrium, nivelele 0 si 1), langa Palatul Culturii. Sub genericul Primavara cartilor la Iasi, Librex‐ul reuneste in acest an peste de 125 de expozanti din domeniul editorial din intreaga tara, precum si din arii conexe acestuia: papetarie, arta, muzica si diverse industrii creative similare.

Editia precedenta s‐a desfasurat pe o suprafata de aproximativ 1.600 de mp, din punct de vedere statistic, la aceasta participand 143 de expozanti, dintre care 118 edituri, 20 de importatori/ distribuitori de carte romaneasca si straina, asociatii, muzee, reviste culturale si 5 importatori/ distribuitori de papetarie, jucarii, birotica si muzica. De asemenea, in Agenda Librex 2013, au fost inscrise 162 de evenimente culturale dintre cele mai diverse: lansari de carte, intalniri cu autorii, momente artistice, recitaluri poetice, concursuri etc.

AGENDA LIBREX 2014 va cuprinde, de asemenea, lansari de carte, prezentari de colectii, sesiuni de autografe, conferinte, seminarii, dezbateri, intalniri cu autorii, mese rotunde, momente artistice, prezentari de produse si servicii, demonstratii de oferta, concursuri etc., in conformitate cu profilul evenimentului, care se vor desfasura in Agora EX LIBRIS – spatiul de evenimente din cadrul Targului sau una dintre cele doua sali de conferinte Mozart si Vivaldi din incinta Palas Mall, de la nivelul II.

In Ziarul Targului, vor fi incluse interviuri cu autorii, scurte recenzii ale cartilor lansate, prezentari de evenimente, colectii, noutati editoriale, articole de specialitate, dezbateri pe teme de interes pentru piata de carte romaneasca si europeana etc.

Campania de promovare si popularizare a lecturii AUTORUL ZILEI a ajuns la cea de a II‐a editie in acest an. Aceasta campanie este structurata in cinci editii corespunzatoare fiecarei zile de Targ. Fiecare editura isi poate nominaliza autorii care vor fi prezenti in Targ si isi vor lansa cartea sau vor purta discutii cu cititorii pe diverse teme de interes. In cazul in care vor fi mai multe solicitari, se va opta pentru mai multi „autori ai zilei”. Ca si la editia precedenta, organizatorul va pregati pe cheltuiala proprie afise cu AUTORUL ZILEI si mini‐brosuri cu extrase din opera acestuia.

In cadrul Clubului de lectura EX LIBRIS, ii vom putea asculta ca de obicei pe tinerii poeti, prozatori si traducatori ieseni lecturand din creatia proprie. Fiecare interventie va fi urmata de dialoguri constructive cu publicul participant la intalnirea literara. Scopul unor astfel de colocvii este de a descoperi noi voci literare pe care sa le promovam si sa le publicam intr‐un viitor volum colectiv.

Cu bucurie va anuntam ca MICUL PRINT, concurs de poezie, teatru si momente artistice va implini in aceasta „primavara a cartilor” doi ani de existenta. In cele doua zile de desfasurare a acestuia, la editia precedenta, s‐au inscris peste 300 de copii de toate varstele din judetul Iasi, iar fiecare copil a fost rasplatit pentru momentul artistic propus, in urma deliberarii de catre juriul de specialitate, cu o diploma si o carte. Cartile le‐au adus copiilor o mare bucurie si le‐au fost oferite cu multa generozitate de Editura RAO si de organizatorul principal al evenimentului.

Pentru aceasta editie, am pregatit un mobilier inedit, modern, inovator, in armonie cu noile tendinte ecologice, realizat dintr‐un material neconventional, carton ondulat in cinci straturi, cu o rezistenta superioara altor materiale de constructie. Dorinta noastra este aceea de a le oferi cititorilor, in plina era de revolutionare a conceptului de carte transmisa in toate colturile lumii prin intermediul internetului si a sistemelor digitale, „o cetate” – chiar si efemera – a „cartilor de hartie”, in care inclusiv „zidurile” acesteia sa fie in ton cu evenimentul, sustinand fizic literele, ideile, gandurile, bucuriile, mediul inconjurator, emotiile, paginile cu miros de cerneala, sufletele si cartile asa cum au fost ele de la facerea hartiei in secolul al doilea chinezesc si mai apoi gratie inventiei tiparului de catre Gutenberg.

Programul pe zile (integral) il gasiti accesand pagina de facebook a evenimentului.

CONTACT SECRETARIATUL LIBREX 2014: Adresa: S.C. SEDCOM LIBRIS S.A. Iasi, sos. Moara de Foc nr. 4, cod 700527, Tel.: 0232 242 877, 0232 234 582, 0742 76 97 72; Fax: 0232 233 080, E‐mail: librexiasi@gmail.com, librexiasi@yahoo.com, Web: www.editurasedcomlibris.ro, Facebook: https://www.facebook.com/librexiasi

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.