Mesaj de eroare

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/pgomsxeh/public_html/!subdomains/vreau/includes/file.phar.inc).
anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Expira: 
03 Aug 2015 - 20 Aug 2015
stats

aparatfocus: open call

aparatfocus urmareste sa centralizeze diferite discursuri artistice care au la baza lucrul cu si despre arhive, fie ele gasite, create, regizate, arhive personale sau publice, fizice sau virtuale, prezente sau viitoare. aparat_05 invita artistii vizuali interesati de acest tip de practica sau avand proiecte similare in desfasurare, sa participe in cadrul aparatfocus propunand noi interpretari si observatii asupra conceptului de arhiva, prin mediile traditionale, analogice sau digitale. Perioada de trimitere a proiectelor: 3 - 20 august 2015.

Felul in care prezervam si organizam evenimentele trecutului vorbeste indirect despre o anumita valoare pe care o atribuim prezentului zilnic, si care creaza un precedent pentru felul in care azi vrem sa fie inteles maine. Arhivele (in toate formele specfice societatii contemporane: materiale, textuale, virtuale) sunt structuri lineare de indexare, fara o ierarhie spatiala, rezultat al unui gest obsesiv de a pune la pastrare informatii cu valoare circumstantiala, un impuls colectiv sau personal de a preveni uitarea.

Conceptul de arhiva vine cu expectanta a ceva complet, integral, finit, dar, prin natura ei selectiva de includere-excludere, pastrare-omitere, inseamna si spatii goale, necompletate. Pentru artistul contemporan, acestea devin spatii de interventie, interpretabile, anticipabile. In acest sistem, practica artistica bazata pe lucrul cu arhivele inseamna ceva gasit si totusi construit, documentar si totusi fictiv, cu caracter public si totusi privat, inseamna reorganizarea memoriei dupa criterii proprii de catalogare. In momentul in care un obiect este arhivat, importanta sa este astfel garantata, dar in aceeasi masura, scoaterea lui din circuitul cotidian il face sa fie impracticabil, fara valoare. 

Perioada de trimitere a proiectelor: 3 - 20 august 2015
Selectia va fi anuntata la data de 25 august 2015
Asteptam la office@aparat.luno.ro proiectele voastre, insotite de o scurta descriere a conceptului sau a intentiei.

.aparat este o platforma de productie si diseminare a unor forme de cunoastere avansata din domeniile filmului documentar, experimental si de fictiune, cu conexiuni in domeniul muzicii experimentale, coregrafiei contemporane si performance-art.
Natura sa interdisciplinara sustine si completeaza productia locala de acest gen, prin cartografierea unor situatii de interes specific pentru un public avizat sau in formare si translarea lor in forme accesibile publicului larg.
Proiectul se construieste pe o dimensiune artistica experimentala si de cercetare, o dimensiune educational-formativa si social-culturala de conturare, mentinere si stimulare a interesului unei comunitati pentru practicile artistice contemporane si forme de gandire critica. 

www.aparat.luno.ro
www.facebook.com/proiect.aparat

Sursa: pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.