anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Mid-level
Oferta: 
cazare, decontul transportului pe teritoriul Romaniei si o suma forfetara de 1.000 de lei
Expira: 
19 May 2015 - 19 Jun 2015
stats

Atelierele FILIT pentru traducatori

Astazi, 19 mai 2015, Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) a lansat un nou proiect cultural: Atelierele FILIT pentru traducatori. Initiativa apartine Muzeului Literaturii Romane Iasi si este sprijinita de Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu. Data limita pentru trimiterea aplicatiilor este 19 iunie.

Prin intermediul acestui program, traducatorii din limba romana intr-o limba straina vor putea beneficia de un cadru de intalnire si comunicare profesionala. Douazeci de traducatori vor beneficia de cazare, decontul transportului pe teritoriul Romaniei si o suma forfetara de 1.000 de lei. De asemenea, pentru a incuraja colaborarea intre traducatori si scriitori, autorilor romani interesati de aceasta intalnire li se asigura cazarea, in limita locurilor disponibile.

Atelierele FILIT pentru traducatori sunt gazduite intr-un spatiu simbolic, la Centrul National de Studii Mihai Eminescu de la Ipotesti. Ele se vor desfasura in perioada 31 august - 8 septembrie 2015, incluzand si un simpozion consacrat traducerii literare in 5-6 septembrie. Participantii vor fi cazati la popasul turistic „Floare Albastra”, construit in apropierea casei memoriale „Mihai Eminescu” si a bisericutei familiei Eminovici.

Beneficiarii rezidentei au obligatia de a traduce un numar de 10 de pagini din lucrarile unui autor roman, pentru care sa acorde Muzeului Literaturii Romane si Memorialului Ipotesti  drept neexclusiv de publicare. De asemenea, in momentul publicarii traducerii, acestia trebuie sa mentioneze faptul ca textul a fost tradus cu sprijinul Atelierelor FILIT pentru traducatori desfasurate la Ipotesti.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda urmatoarea documentatie in limba romana:

formular de inscriere, disponibil electronic aici;

copie dupa cartea de identitate;

numele proiectului de rezidenta si o scurta descriere (max. 2000 de semne);

curriculum vitae.

Perioada de inscriere este 19 mai - 19 iunie 2015, iar dosarele se vor transmite in format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. Evaluarea dosarelor se va realiza in perioada 22 iunie - 29 iunie 2015, iar rezultatele vor fi anuntate la data de 30 iunie 2015, pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro si pe www.filit-iasi.ro.

Persoana de contact: Daniela Stefan (Iasi, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40 747.499.400)

Atelierele FILIT pentru traducatori  fac parte dintr-o serie de programe culturale FILIT care incurajeaza cooperarea culturala, promovarea patrimoniului literar si a creatiei contemporane la nivel international. Astfel, anul acesta FILIT acorda 3 rezidente de creatie autorilor romani, iar 6 traducatori vor beneficia de sustinere in cadrul editiei a II-a a rezidentelor pentru traducatori straini.

Editia a III-a a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi va avea loc in perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2015. Ea va reuni peste 300 de invitati si va beneficia de sustinerea a numeroase institutii culturale internationale si nationale.

Sursa: muzeulliteraturiiiasi.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.