anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Part-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
curs gratuit + costuri de subzistenta asigurate
Expira: 
02 Feb 2015 - 16 Feb 2015
stats

Curs de formare: FII SIR! – Fii Cetatean Activ

Asociatia Pro Democratia organizeaza cursul FII SIR! – Fii Cetatean Activ. Un curs intensiv de formare care se adreseaza studentilor cu varsta cuprinsa intre 18 – 25 ani, care vor afla si vor intelege mai multe despre cetatenia activa, despre buna guvernare si transparenta decizionala, dar mai ales despre managementul de proiect, managementul timpului, elaborarea unui buget si gestionarea acestuia. De asemenea, participantii vor invata cum pot identifica o problema in comunitate, cum se scrie un proiect si cum il pot pune in aplicare.

Nu de putine ori te-ai intrebat ce fac alesii locali (primarul, consilierii locali) pentru tine si comunitatea ta?

De ce deciziile sunt luate fara ca cetatenii sa fie consultati?

De ce asa zisele proiecte, care sunt destinate comunitatii, de cele mai multe ori nu rezolva problema acesteia?

Dar te-ai intrebat, cel putin o data, ce poti face TU pentru comunitatea ta, cum poti fi cetatean activ si cum poti rezolva, TU CETATEANULE, anumite probleme din comunitate?
Sau
Ai o idee de proiect/ actiune, insa nu stii cum o poti pune in aplicare?

Noi avem solutia si iti oferim sprijinul!

Despre eveniment
Cursul de formare se adreseaza unui numar de 60 de studenti de la orice facultate din Romania si se va desfasura in trei perioade diferite, la care vor participa un numar de 20 de studenti, dupa cum urmeaza:

Primul curs - 20-23 februarie 2015
Al doilea curs – 20-23 martie 2015
Al treilea curs – 27-29 martie 2015

Locatie: Valea Prahovei si Brasov

NOTA! Distribuirea participantilor pentru cele trei cursuri se va face in mod aleator de catre organizatori pentru asigurarea egalitatii de sanse si de gen.

Cum poti participa?
Trimite-ne pe adresa de email fiisir@apd.ro, un Curriculum Vitae si o propunere de proiect, sub forma unui eseu, prin care iti propui sa rezolvi o problema din comunitatea ta. Propunerea trebuie sa aiba maxim o pagina si sa cuprinda problema pe care o abordezi, scopul proiectului si cateva solutii pe care le propui spre rezolvare.

Data limita: 16 februarie 2015, ora 23:59

Doar persoanele selectate vor fi contactate in vederea transmiterii detaliilor legate de participare.
Toate costurile sunt asigurate de catre organizatori (cazare in camere duble, masa, transport dus-intors dupa cum urmeaza: bilet de tren clasa II-a, bon de benzina stampilat dupa calculul 7,5% si bilet de autobuz/ microbuz)

Evenimentul face parte din proiectul FII SIR! – Student Implicat de Romania, implementat de Asociatia Pro Democratia, proiect finantat prin Granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Scopul proiectului este incurajarea tinerilor de a se implica activ in viata comunitatii si de a sustine initiativele acestora care contribuie la cetatenia activa prin respectarea si aplicarea valorilor democratice.

Pentru mai multe informatii ne poti contacta la 0751 194 718 sau pe email la fiisir@apd.ro, persoana de contact Iuliana Iliescu, manager proiect.

Sursa: pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.