anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
cursuri gratuite
Expira: 
01 Jan 2015 - 31 May 2015
stats

Cursuri online gratuite de content writing

Inspiratie, talent si perspectiva. Acestea sunt elementele de baza in obtinerea unor texte creative si coerente atunci cand vine vorba despre scriere creativa, generarea de continut in scop de marketing sau pura informare, copywriting, business writing, etc. Campaniile publicitare de succes, campaniile Social Media, crearea unui text pentru un website, promovarea unui brand si nu numai, sunt activitati care necesita cunostinte avansate de copywriting si content writing.

Din fericire, mediul online ofera o varietate de optiuni in ceea ce priveste invatarea online si educatia continua. Seriile de cursuri online gratuite MOOC au devenit foarte populare in intreaga lume datorita posibilitatii pe care o ofera tuturor persoanelor de a invata in timpul liber, in propriul ritm.

MOOC este abrevierea pentru Massive Open Online Course. Acest concept a fost adoptat de catre cele mai renumite universitati din lume, precum Standford, Oxford, Cambridge, Salford, Yale, etc. Cursurile gratuite oferite de aceste universitati pot fi accesate de un numar nelimitat de persoane care pot parcurge materialele date intr-o perioada care dureaza in general intre 4 si 6 saptamani. Obtinerea unui certificat este cel mai important aspect, avand in vedere importanta unui CV bogat si relevant, dar si aprofundarea cunostintelor in diferite domenii. Cheryl Conner, contributor la Forbes online scrie despre utilitatea MOOC si beneficiile pe care le au antreprenorii in urma organizarii unor astfel de cursuri. Articolul poate fi citit aici.

Cursurile au loc in limba engleza, se desfasoara exclusiv in mediul online si includ testari periodice, in urma carora cursantul se va alege cu un certificat recunoscut in intreaga lume. Asadar, aceasta este o sursa de informare, de invatare si de educare inovativa, care deschide orizonturile multor copywriteri. Cele mai populare platforme sunt Coursera, Edx, Udacity, Iversity, Alison, etc.  Cele mai utile pentru copywriteri dar si pentru persoanele pasionate de scris, sunt:

Cursuri online gratuite Writing:

#1 Coursera.org

University of California –  High Impact Business Writing  

Cursul de Scriere Business de Mare Impact este adresat persoanelor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de exprimare in scris pentru a dobandi o imagine profesionala si pentru a se putea adresa in mod corect publicului tinta. Cursul dureaza 4 saptamani, necesita 2 pana la 4 ore de studiu saptamanal si incepe in 6 Aprilie 2015.

Duke University – English Composition: Achieving Expertise

Cursul de Compunere in Limba Engleza are scopul de a oferi informatii de baza referitoare la scrierea unor argumente  coerente si la regulile scrierii. Acest curs face parte din specializarea „Reasoning, Data Analysis and Writing”. Cursul a fost sustinut in luna aprilie a anului 2014, insa inscrierea este posibila in orice moment. Acesta dureaza 12 saptamani si intre 6 si 8 ore de studiu saptamanal.

#2 Edx.org

University of Queensland – English Grammar and Style 

Cursul de Gramatica si Stil in limba Engleza poate fi accesat in orice moment si parcurs in propriul ritm. Acesta ofera cele mai importante notiuni ale scrisului pentru a obtine texte care pot fi citite cu usurinta si apreciate de catre toti cititorii.

University of Berkley – English Grammar and Essay Writing 

Acest curs de Gramatica in Limba Engleza si Scrierea Eseelor este oferit in parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA.  La finalul acestuia, cursantii vor stapani metodele de scriere persuasiva, vor cunoaste regulile scrierii unui eseu in limba engleza si isi vor imbunatati cunostintele de gramatica. Cursul a inceput in data de 4 februarie 2015, dureaza 5 satamani si necesita un efort de 4-5 ore pe saptamana. Inscrierea poate fi facuta in orice moment.

#3 Udemy.com

Secret Sauce of Great Writing

Aceasta denumire amuzanta a cursului oferit de Udemy a atras un numar mare de participanti. Este un curs simplu care implica exercitii de claritate a frazelor si care ofera informatii cu privire la beneficiile materialelor de elita. Este gratuit si poate fi accesat oricand.

Creative Writing

Cursul de Scriere Creativa este unul interactiv si ofera informatii bine structurate pentru cei care isi doresc sa puna bazele unei cariere de scriitor. Acesta poate fi accesat in mod gratuit in orice moment, include tutoriale si testari care contin cate 5 intrebari.

Create Income Opportunities by Learning Power Writing

Acest curs ofera informatii despre posibilitatile de creare a unor venituri in plus prin scriere. Cursantii au la dispozitie in mod gratuit un curs de scriere care implica multa practica si care insista pe generarea profitului. 

How to Write a Great Press Release

„Cum sa Scrii un Comunicat de Presa Grozav” este un curs compatibil cu telefoanele mobile, asadar poate fi accesat de oriunde. In cadrul acestuia se discuta stilurile utilizate in scrierea comunicatelor de presa, frecventele greseli si diverse strategii.

How to Write a Nonfiction Ebook

Cursul „Cum sa scrii un Ebook de Nonfictiune” este menit sa ofere cele mai importante informatii referitoare la calitatea unui ebook, alegerea unui subiect si crearea unor materiale audio. 

#4 Open.edu

What is Good Writing

Cursul de scriere al Open.edu este unul scurt care poate fi accesat de catre oricine, fara inscriere. Acesta ofera informatii despre importanta scrierii corecte si regulile care trebuie sa fie puse in aplicare pentru a obtine texte de calitate in orice domeniu.

#5 Newsu.org

Cleaning Your Copy

Cursul de Editare al unui Copy este util pentru jurnalisti, copywriteri, content writeri, etc., care nu sunt stapani pe regulile de utilizare a unor forme gramaticale, punctuatie sau stiluri de scriere. Acest curs poate fi finalizat in mai putin de 3 ore.

#6 Stanford

Adventures in Writing

„Aventuri in scris” este un curs gratuit oferit de Universitatea Stanford care a inceput in data de 12 ianuarie 2015 si poate fi accesat in orice moment. Acesta isi propune sa dezvolte limbajul academic al cursantilor, capacitatea de a sustine argumente in scris, utilizarea diatezei active si pasive, etc. Durata acestui curs este cuprinsa intre 4 si 6 ore. 

Sursa: romaniancopywriter.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.