eveniment
Data: 
2 Feb 2015 - 10:00 - 6 Feb 2015 - 23:59
3 Feb 2015 - 18:00
4 Feb 2015 - 18:00
5 Feb 2015 - 18:30
6 Feb 2015 - 19:00
7 Feb 2015 - 11:00
7 Feb 2015 - 18:00
Loc: 
CUIB/ Teatru FIX/ Institutul Francez Iasi/ Librarium Palas
stats

De 6 ani Mai Bine

Pe data de 6 februarie Asociatia Mai Bine implineste, in mod oficial, 6 ani de existenta. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul vostru, al persoanelor care s-au implicat in realizarea proiectelor si activitatilor asociatiei, respectiv cei care ati rezonat cu ceea ce noi am incercat sa transmitem, sa multiplicam, sa schimbam. Cu acest prilej, avem pregatite mai multe activitati, in cadrul carora speram sa va avem alaturi de noi.

Program:

Luni, 2 februarie - Concurs de fotografii 
Lansam un apel prin care invitam pe toti cei care au participat la evenimentele organizate sau sustinute de asociatia noastra in anii care au trecut sa ne trimita cel mult 3 fotografii prin care sa ilustreze ce ati vazut, simtit ori facut in cadrul acestora. Voi decideti ce anume sa includa, singura conditie e ca Mai Bine sa se fi implicat in respectivele activitati, in acele momente alese. Pozele trebuie trimise pe adresa contact@maibine.eu in intervalul 2-6 februarie, inclusiv, urmand ca sambata, 7 februarie, sa fie selectate 5 seturi de fotografii de catre o parte din membrii asociatiei, care vor fi ulterior premiate de noi si de partenerii nostri. 

Marti, 3 februarie, ora 18.00, CUIB
Proiectie de desene animate si discutii [pentru adulti]: Captain Planet and the Planeteers (44’) 
Seria de desene de la inceputul anilor ‘90 folosesc personaje care intruchipeaza Gaia, spiritul pamantului, cele 4 elemente primordiale, apa, focul, aerul si pamantul, respectiv un al cincilea element, inima, care reprezinta empatie, comunicare, dragoste. Fie ca ati avut sau nu contact cu aceste desene, va propunem sa (re)vizionam o parte din acestea si sa analizam impreuna simbolurile si problemele transpuse. Si mai important, va propunem sa discutam despre solutiile pe care le avem la indemana, in conditiile in care super-eroii nu ne pot salva in viata reala. 

Miercuri, 4 februarie, ora 18.00, CUIB 
Jocuri creative si puzzle-uri [pentru adulti] 
Va provocam la o serie de jocuri interactive prin care sa [re]descoperiti o parte din valorile pe care noi le impartasim. Gaseste cel putin un partener, dar nu mai multi de trei, si indrazniti sa fiti creativi in gasirea solutiilor pentru problemele pe care le vom pregati. Cei mai iscusiti dintre voi vor fi premiati de noi si de partenerii nostri, insa pentru a fi sigur ca vei avea ocazia de a participa, inscrieti-va echipa la urmatorul link. 

Joi, 5 februarie, ora 18.30, CUIB 
Traieste Mai Bine - Lansare Indrumar de Ecologie Umana
Lansam indrumarul de ecologie umana „Traieste mai bine”, redactat de Anca Elena Gheorghica, in prezenta autoarei si a invitatului Bogdan Gioara – presedinte al Asociatiei Reper 21 din Bucuresti. Publicatia are la baza continuturile a zece „Indrumare pentru un trai mai bun” publicate online pe parcursul anului 2014 pe www.maibine.org si lucrarea de doctorat a autoarei – „Descresterea , o provocare pentru teoria si practica economica”, sustinuta in anul 2013. Pentru informatii suplimentare, inclusiv pentru inscrieri la eveniment, accesati linkul.

Vineri si sambata, 6-7 februarie 
Zilele Rosiei Montane este un eveniment sprijinit de asociatia noastra si pentru care o parte din membrii nostri, dar si alti voluntari inimosi, cu suportul Campaniei Rosia Montana in UNESCO World Heritage, au colaborat pentru a pregati mai multe activitati dedicate patrimoniului cultural si natural care exista la Rosia Montana. Pentru ca am optat sa atragem atentia asupra acestui eveniment, nu am pregatit nimic altceva care s-ar putea suprapune cu acesta, astfel ca va invitam sa luati parte la activitatile propuse in cadrul acestei manifestari, care se intinde pe parcursul a doua zile, dupa urmatorul program:
Vineri, 6 februarie, ora 19.00, Teatru Fix: Melanj de proiectii video si performance, expozitie foto si instalatie audiovizuala
Sambata, ora 11.00, Institutul Francez Iasi - Vernisaj expozitie „Rosia Montana din suflet de copil” 

Sambata, ora 18.00, Librarium Palas
Cultura rezistentei – discutii, dezbatere si lansare de carte „Afacerea Rosia Montana”
Invitati: Mihai Gotiu, autorul publicatiei, si Sorin Jurca, locuitor al Rosiei Montane

Mai multe detalii puteti afla accesand acest link.

Sursa: pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.