eveniment
Data: 
24 Apr 2014 - 17:30 - 22:00
Loc: 
CUIB
Bilet: 
20.00
stats
Adresa: 
str. Gavril Musicescu nr. 14

Film si dezbatere de Ziua Pamantului

Pe 24 aprilie Slow Food Iasi sarbatoreste Ziua Pamantului printr-un eveniment Gusta Slow care va avea loc la CUIB. Evenimentul va consta intr-o degustare de produse pregatite in stil Slow Food, o vizionare a filmului Food Matters urmata de o dezbatere pe marginea filmului. Pentru degustare, voluntarii de la Slow Food Iasi vor pregati retete savuroase din ingrediente locale, de sezon si ovo-lacto-vegetariene. Ei vor aminti participantilor ca mancarea sanatoasa chiar are gust si inca unul delicios si cat de valoroasa si la indemana este bucataria traditionala si o alimentatie responsabila.

Programul evenimentului este urmatorul:

17.30 - Bufet Gusta Slow local si de sezon

19.00 - Proiectie film - Food Matters - 2008 

20.30 - Discutii/ Dezbatere - pe marginea filmului

Accesul se face pe baza de bilet, iar pretul este de 20 Lei. Biletele se pot cumpara de la CUIB. Exista o limita de locuri de 50 de persoane.

Ziua Pamantului, sarbatorita anual pe 22 Aprilie in intreaga lume, este un eveniment prin care se manifesta sprijinul pentru protejarea mediului. Sarbatorirea Zilei Pamantului a inceput in 1970, iar in prezent este marcata in 192 de tari. 

Slow Food este o miscare internationala initiata in 1986, care lupta pentru pastrarea bucatariei traditionale si regionale, incurajand cultivarea caracteristica ecosistemului local. Miscarea ocroteste principiile comertului echitabil, incurajeaza fermierii si micii producatori, dar are ca scop si educarea cetatenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic. 

In Iasi, Slow Food Convivium s-a format la inceputul lui 2013, la initiativa Asociatiei Mai Bine. Aceasta este o filiala locala, oficiala si recunoscuta de Organizatia Slow Food International.

Irina THEODORU

Responsabil Comunicare si Relatii Publice Slow Food Iasi

Contact: irina@slowfoodiasi.ro, 0744 833 377

www.slowfoodiasi.ro

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.