anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
initiere in Origami
Expira: 
15 Jul 2013 - 04 Aug 2013
stats

Initiere in Origami, arta impaturirii hartiei

Asociatia romano-japoneza Himawari va invita sa luati parte la cursul de initiere in Origami, arta impaturirii hartiei. Cursul va incepe in luna august si se va incheia in luna decembrie, si doreste sa ii initieze pe cei interesati in aprofundarea acestei arte, pornind de la modele simple pana la a elabora modele proprii, si se va axa in special pe origami 3D (Golden Venture) si kusudama (minge de hartie de diferite forme). In urma participarii la curs, studentii vor putea da forma unei simple coli de hartie si vor sti sa priveasca cu alti ochi frumusetea unui lucru.

Scurta descriere a cursului:
Japonia este o tara ce deschide porti prin diferite arte. Una dintre aceste arte este origami, arta impaturirii hartiei.
Origami (oru – a impaturi, kami – hartie) este una dintre artele traditionale, care a aparut in secolul XVII, si a inceput sa fie practicata in afara Japoniei prin anii 1900. Aceasta arta a prins contur dupa ce calugarii budisti transportau hartia in Japonia in timpul secolului VI. Primul origami japonez dateaza din aceasta perioada si se folosea doar pentru ceremonii religioase, din cauza pretului mare a hartiei.

Obiectivul general al cursului: Deprinderea abilitatilor practice si cunostintele necesare realizarii creatia din hartie.

Competente si deprinderi dobandite in urma cursului:
- Sa citeasca diagramele necesare realizarii creatiei din hartie;
- Sa aleaga culorile pentru a oferi o prezentare mai placuta creatiei;
- Sa-si creeze propriile diagrame si modele.

Cui se adreseaza cursurile:
- Tuturor persoanelor peste 15-16 ani pasionate de arta origami;
- Tuturor celor care isi doresc sa dea viata hartiei, pentru diferite ocazii.

Mod de organizare: O sedinta saptamanala de o ora jumatate. Fiecare curs presupune si o parte practica, unde studenti vor realiza, sub indrumarea profesorului, creatiile din hartie. Cursurile se vor desfasura in timpul saptamanii.

Perioada de inscrieri: 15 iulie – 4 august 2013 (inclusiv).
Taxa de participare: 30 lei/curs (taxa se achita la fiecare curs, iar aceasta include materialele de documentare si hartia utilizata la curs).
Numar de locuri disponibile: 3 grupe a cate 12 cursanti.
Inscrierea la aceste cursuri se va face pe baza unui formular de inscriere.

Sursa: himawari.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.