eveniment
Data: 
28 Sep 2018 - 12:00 - 16:00
29 Sep 2018 - 12:00 - 16:00
Loc: 
tranzit.ro
stats
Adresa: 
str. Lapusneanu, nr 7-9

(mis)guided tours

Pe 28 si 29 septembrie, orele 12:00 si 16:00 are loc (mis)guided tours - un cadru performativ de Farid Fairuz, performer asistent: Maria Mora.

Inscrierile se pot face pana cel tarziu la data de 27 septembrie ora 23:59 completand acest formular.


(mis)guided tours - un cadru performativ de Farid Fairuz, performer asistent: Maria Mora, este un proiect produs de Solitude Project si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

Interesat de structuri fluide si constructii hibride, de relatiile invizibile intre corpuri, obiecte, materii, idei si forme, Farid Fairuz a experimentat o forma incipienta a acestui proiect in cadrul Supersimetrica Madrid, unde a fost invitat la inceputul acestui an de catre Kilobase Bucharest. Aflat in acest cadru, Farid Fairuz a pus in centrul atentiei sale perceptia ca prim obiect de explorat si chestionat. Ulterior, plecand de la o serie de intrebari si reflectii legate de felul in care pe baza perceptiilor sunt create ierarhiile, diviziunile si granitele fizice si conceptuale intre entitati Farid Fairuz a condus un atelier derulat in cadrul Taberei de vara Mintermu de la Targu Mures.

Pentru “(mis)guided tours” artistul a imaginat un dispozitiv mobil care actioneaza in spatiul public sub forma aparenta a unui tur ghidat. Doar ca participantii devin in acelasi timp performeri si proprii observatori, intr-un proces deschis de chestionare a modului in care lucreaza perceptia. Turul traverseaza spatii inchise si deschise si dureaza maxim 2 ore. Numarul de participanti este limitat la 9 persoane per tur.

Mai multe detalii despre artistul Farid Fairuz aici: faridfairuz.ro

Parteneri: Minitremu, Targu-Mures / Colectiv A Cluj si White Cuib, Cluj / Fundatia Calina, Timisoara / Centrul National al Dansului Bucuresti / tranzit.ro Iasi, Bucuresti

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

 

Sursa: Pagina facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.