anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Expira: 
19 Mar 2014 - 16 Jun 2014
stats

Papergirl Iasi editia a 5-a

Artistii de pretutindeni au timp pana pe 16 iunie sa contribuie cu lucrari grafice la a cincea editie a proiectului Papergirl Iasi. Sunt acceptate orice fel de opere/ lucrari grafice (picturi, fotografii, schite, stenciluri, caricaturi etc.), nu exista limitari in ceea ce priveste formatul, subiectul sau cantitatea, cu singura conditie ca acestea sa fie originale (creatie proprie) si sa fie trimise in varianta fizica (printata) si nu in format digital. Cei care doresc sa se implice pot trimite lucrarile lor la adresa str. Sf. Sava nr. 15, cod postal 700073 sau le pot lasa direct la cafeneaua Acaju din Iasi.

Papergirl este un proiect de arta initiat in 2006 in Berlin de catre Aisha Ronniger. Dupa 2006, proiectul s-a extins catre orase ca San Francisco, Cape Town, Londra, Sao Paolo, Barcelona, Istanbul. In martie 2010 a ajuns in Bucuresti si tot in acel an a avut loc si prima editie in Iasi.

Ideea proiectului este aceea de a aduce arta catre public intr-un mod inedit, de a surprinde oamenii si a-i aduce in contact cu arta in viata de zi cu zi. Papergirl ofera oamenilor o lucrare artistica fara ca acestia sa fie nevoiti sa ofere ceva in schimb.

Proiectul se imparte in trei etape:

Colectarea lucrarilor;

Expozitia – timp de o saptamana lucrarile primite vor putea sa fie privite, rasfoite, dar nu si cumparate, toate fiind destinate ultimei etape;

Distributia – etapa finala – in care baieti si fete pe biciclete se vor plimba pe strada, impartind aleatoriu oamenilor, de la tineri pana la batrani, role a cate 3-4 lucrari de diferite tipuri si marimi (in stilul „baietilor cu ziare” din America). De asemenea, la distribuirea lucrarilor poate participa oricine, chiar daca nu a fost implicat in organizarea proiectului.

Pe cat de cert e faptul ca Roma nu a fost cladita intr-o singura zi, pe atat de clar e si faptul ca ea nu a fost zidita doar de o palma de oameni. Aici interveniti voi, Iesenii, cei pentru care vrem sa desfasuram proiectul an dupa an. Avem nevoie sa contribuiti cu lucrarile voastre pentru a aduce, in mod sporadic, o bucurie locuitorilor acestui oras. Asadar, va asteptam si anul acesta cu gandurile umplute de creativitate si pofta pentru joaca.

Sursa:comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.