eveniment
Data: 
27 Jul 2013 - 16:00 - 23:59
Loc: 
ArtHouse Central
stats
Adresa: 
Moldova Mall, etajul 6

PreEvent FanFest Iasi 2013

FanFest este un festival de mediu, cultural si activist organizat in sprijinul comunitatii din Rosia Montana, care de peste 10 ani se opune deschiderii celei mai mari mine aurifere de suprafata din Europa, la Rosia Montana. Anul acesta, festivalul FanFest va avea loc intre 15 si 18 august 2013. PreEvent-ul din 27 iulie este o buna ocazie de a intra in atmosfera ce va fi creata in muntii Apuseni. Intrarea este libera, insa nu uita: TU faci FanFest! Donatiile stranse in cadrul evenimentului de la Art House Central vor fi folosite pentru realizarea festivalului si vor fi cu drag apreciate.

Programul activitatilor: 
Ora 16:00
Discutii cu „Travel for a cause”
Expozitie foto „Patrimoniul Rosiei Montane in imagini”

Ora 17:00
Beat Poetry
Atelier de stencil-uri – Asociatia Mai Bine
Atelier de dream catcher – Incubator107 Iasi
Atelier de creatie grafica – Papergirl Iasi
Atelier de educatie gastronomica – Slow Food Iasi

Ora 20:00 
Proiectie film documentar: „Valva neagra din Rosia Montana” 

Ora 22:00 
Petrecere cu Ilie

Descrierea activitatilor: 
Discutii cu „Travel for a cause” sau, mai precis, cu 3 tineri din 3 tari diferite care si-au propus sa calatoresca 5500 de km. prin 8 tari, 2 regiuni autonome si o regiune separatista din Europa cu scopul de a aduce la cunostinta cat mai multor europeni adevarurile din spatele proiectului minier de la Rosia Montana, dar si pentru a crea o opozitie internationala. Nu ratati aceasta intalnire prietenoasa in care puteti cunoaste 3 persoane dedicate unei cauze in care cred cu adevarat si in care veti avea sansa sa aflati despre peripetiile prin care au trecut in miile de km. parcursi, dar si despre situatia actuala din Rosia Montana. 

Expozitia de fotografii „Patrimoniul Rosiei Montane in imagini” contine lucrari semnate de 10 artisti care au reusit sa surprinda diferite aspecte ale lumii create de oamenii si de peisajele din Rosia Montana si prin care te vor introduce intr-un spatiu de-a dreptul special.

Atelier de stencil - pentru cei care doresc sa afle care sunt cele mai bune materiale pentru a realiza un stencil si cum se poate realiza unul intr-un timp cat mai scurt. Fiecare are libertatea de a crea orice mesaj folosind sabloanele pregatite sau sa creeze un desen inedit. Fie ca il vei folosi pentru a-ti personaliza tricoul, fie ca ai de pictat un perete numai de tine stiut, sabloanele realizate pe parcursul atelierului pot fi luate apoi acasa si folosite pe propria raspundere. 

Atelier de dream catcher - pentru persoanele pasionate de alte culturi si de simboluri ale caror sensuri pot fi cautate indelung, acest atelier poate fi o sursa buna pentru a invata care sunt elementele de baza ale unui dream catcher si cum se poate confectiona unul. 

Atelier de creatie grafica – pentru oricine doreste sa isi exprime creativitatea in arta grafica, este asteptat la Papergirl sa isi lase pe foaie ideile cat mai indraznete. Papergirl va va pune la dispozitie materialele pentru ca voi sa va manifestati prin desen. 

Atelier de educatie gastronomica - pentru copii si parinti, unde cei mici vor invata sa-si foloseasca simturile pentru a interactiona cu si a intelege gusturile de baza prin exercitii practice de degustare. Vom face o calatorie de educatie culinara care incorporeaza abilitati native si intuitive, precum si imaginatia copilului, pentru a intelege cateva dintre mecanismele care regleaza alegerile, consumul de hrana si alimentatia de zi cu zi. (Pentru copii pana la 7 ani.)

Proiectie film documentar „Valva neagra din Rosia Montana” (G. Avgeropoulos, Grecia, 2012, sub. in lb. romana) prezinta doua zone din Europa. Una inRomania, cealalta in Grecia. Le despart mii de kilometri, dar au ceva in comun: aurul in vremea crizei. Proiectia va fi urmata de discutii pe tema situatiei curente din RosiaMontana.

Link-uri utile: 
http://www.rosiamontana.org/
http://www.fanfest.ro/
http://www.travelforacause.eu/
http://www.maibine.eu/
http://slowfoodiasi.ro/
https://www.facebook.com/incubator107Iasi?fref=ts
https://www.facebook.com/PapergirlIasi?fref=ts
https://www.facebook.com/BeatPoetry?fref=ts

Sursa: pagina facebook 

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.