anunt
Expira: 
07 Jan 2013 - 20 Jan 2013
stats

Primul curs de scriere creativa din Iasi

Doriti sa va dezvoltati creativitatea sau chiar sa deveniti scriitor? Acum aveti sansa sa va descoperiti si sa va dezvoltati talentul alaturi de un scriitor consacrat. Incepand din ianuarie 2013, Asociatia URBIK demareaza primul program de cursuri de scriere creativa (creative writing) din Iasi si din regiunea Moldovei, cu titlul generic „SCRIITOR, adjectiv.”. Evenimentul are ca scopuri descoperirea de noi talente, promovarea scrierii creative in special in randul tinerilor, promovarea lecturii si a scriitorilor contemporani. Inscrierile au loc pana pe 20 ianuarie!

Cu cine veti lucra?

Cunoscutul scriitor Dan LUNGU va fi primul mentor al programului „SCRIITOR, adjectiv.” si isi va desfasura cursul de scriere creativa, axat exclusiv pe proza, timp de 8 saptamani, in perioada 25 ianuarie-25 martie 2013. Cursul este destinat in principal liceenilor si studentilor, dar intrarea este deschisa tuturor varstelor. Intalnirile se vor desfasura sambata, de la 10.00-12.00, in cadrul librariilor Librarium din Iasi (Avant-Garde si Palas).

Inscrierea

Grupa va fi constituita din maximum 10 cursanti (selectati de catre mentor). La inscriere este obligatorie trimiterea unei scurte scrisori de motivatie (maximum o jumatate de pagina A4) si, daca este cazul, 2-3 texte personale.

Costurile cursului:

800 lei (cost general)

600 lei (cost cu reducere pentru elevi si studenti)

In ce va consta cursul?
Cursul se va axa pe exercitii practice de stimulare a creativitatii si discutii pe teme precum: „Cum alegem un subiect?”, „Cine, ce si mai ales cum povesteste?”, „Cum construim cu cuvinte: faptele, cuvintele si efectele cuvintelor”, „Tensiunea textului”, „Personaje, linii narative si lumi”, „Chestiunea timpului”, „Jocul punctelor de vedere si constructia realitatilor”, „Cum incepem si cum incheiem o povestire?”, „Cum alegem un titlu”, „Cum ne construim originalitatea” sau „Ce trebuie sa uitam din ceea ce am invatat”.

La ce poate folosi un curs de scriere creativa?
Va ajuta sa va descoperiti si sa va cultivati valentele creative; va permite sa deprindeti tehnicile scrisului; va ofera sansa de a lucra timp de doua luni alaturi de un scriitor cunoscut; va permite sa va faceti cunoscut talentul si sa va promovati scriitura; va ajuta sa va dezvoltati personalitatea prin intermediul scrisului.

Pentru detalii legate de inscriere: contact@urbik.eu.

Dan LUNGU este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, unele dintre cartile sale fiind publicate in numeroase limbi de circulatie internationala. Conferentiar la Catedra de Sociologie a Universitatatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Dan LUNGU a urmat studii postdoctorale de sociologie la Sorbona si a fost redactor al revistei Au Sud de l’Est (Paris). In 1996, initiaza la Iasi grupul literar Club 8. In 2001 si 2002, redactor-sef al revistei culturale Timpul. In 2005, face parte din grupul de scriitori romani invitati in cadrul programului „Les belles étrangères”, Franta. Una dintre cartile sale, Sint o baba comunista! (roman aflat deja la a treia editie) se afla in curs de adaptare cinematografica in regia lui Stere Gulea, avandu-i ca protagonisti pe Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu, iar versiunea ei franceza a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet, Franta, 2008). Dintre cartile sale amintim: Sint o baba comunista!, Baieti de gasca, Raiul gainilor, Proza cu amanuntul, Cum sa uiti o femeie. Pentru mai multe detalii bio-bibliografice: www.danlungu.eu.

Asociatia URBIK a fost infiintata in 2012 in scopul desfasurarii de activitati culturale destinate promovarii principiilor dezvoltarii durabile, dezvoltarii mentalitatilor citadine, a cadrului cultural si estetic al spatiilor urbane, intaririi principiilor democratice, dar si al crearii unei coerente la nivelul organizarii evenimentelor culturale cu impact local, regional, national si international. Scopul principal al URBIK este realizarea unor cadre de actiune in vederea accelerarii sincronizarii mediului cultural romanesc cu cel european.

Pentru mai multe detalii accesati sursa comunicatului.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.