eveniment
Data: 
6 Apr 2015 - 10:00 - 10 Apr 2015 - 18:00
Loc: 
Institutul Francez din Iasi
stats
Adresa: 
Bd. Carol I

Programul Institutului Francez Iasi in cadrul Scolii Altfel

Institutul Francez Iasi propune si anul acesta in cadrul saptamanii „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” (6-10 aprilie 2015) o serie de activitati atractive, printre care atelierele ludice, destinate copiilor incepand de la varsta de 4 ani si elevilor de gimnaziu si liceu, si o serie de proiectii de filme documentare, in parteneriat cu festivalul Astra Film si cu compania de distributie Transilvania Film. Rezervarea prealabila este obligatorie. Participarea la toate evenimentele este gratuita. 

ATELIERELE LUDICE
 SIMULARE DELF (altfel decat la scoala!): un bun antrenament pentru examenele din sesiunea 9-10 mai!
 SIMULARE DELF PRIM (ateliere ludice): pentru copiii de clasele a treia si a patra, in perspectiva sesiunii de examene din 6 iunie!
 ATELIERE DE INITIERE IN 6 LIMBI ROMANICE: franceza, spaniola, italiana, portugheza, occitana si catalana (activitati interactive) pentru copiii de clasele IV-VII!
 ATELIERE DE INITIERE IN LIMBA FRANCEZA PENTRU COPIII DE GRADINITA (grupa mare si grupa mijolcie): lectii demonstrative din cursul agreat de Ministerul Educatiei: Franceza pentru cei mici.
 ATELIERE DE ACTIVITATI LUDICE PENTRU COPIII DE GRADINITA (grupa mare si grupa mijlocie): cantec, joc, bricolaj in limba franceza.
 PORTRAIT GOURMAND: Ateliere de initiere in pictura, prin intermediul limbii franceze, in parteneriat cu Atelierele „Rendez vous creativ”. Copiii vor fi initiati in universul artei, oferindu-li-se, de la o varsta frageda, primele repere in universul creatiei plastice, notiunile elementare de educatie artistica si avand ei insisi posibilitatea de a face pictura, desen, mozaic, intr-un mod relaxant si placut. Atelierele se vor desfasura in limba franceza (si romana, in masura in care va fi necesar).

Consulta programul atelierelor ludice

FILME DOCUMENTARE
 ASTRA FILM JUNIOR
In parteneriat cu binecunoscutul Festival de Film Documentar Astra Film, vor fi proiectate in Galeria Fondane a Institutului Francez Iasi seriile de filme documentare „Hai sa ne jucam!” (productie Marathon Franta si Pixcom Productions – MMIV, distribuit de ZODIAK RIGHTS; 5 filme de 13 minute), „Hai sa dansam!” (productie Marathon Franta/ La Cinquième/ Sirocco/ Cinephil/ Mezzo/ – MM, distribiut ZODIAK RIGHTS; 5 filme de 13 minute), „Iubesc muzica!” (productie MARATHON FRANTA/Canal J/Via Le Monde, MCMXCVIII, distribuit de ZODIAK RIGHTS; 10 filme de 7 minute) si lung-metrajul documentar „Drumul spre scoala” de Pascal Plisson (Franta, 2013, 74 min.).

 „ALIYAH DADA” DE OANA GIURGIU
Filmul urmareste emigratia evreilor din Romania catre Palestina, surprinzand si relatiile dintre evrei si romani, in cei peste 130 de ani scursi de cand cei dintai au luat drumul Palestinei. Contextul in care s-au desfasurat aceste valuri de emigratie va revela adevarata istorie a Romaniei si a Europei de Est, precum si cea a nasterii statului Israel.

Consultati programul proiectiilor de filme documentare

Locurile fiind limitate, profesorii (in cazul participarii in grup) sau doritorii sunt rugati sa isi rezerve locurile in timp util. Termenul limita este vineri, 3 aprilie 2015.

Pentru rezervari:
Institutul Francez din Romania - Iasi
Bd. Carol I nr. 26
Tel. : 0232 267 637
E-mail : equipe.iasi@institutfrancais.ro 

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.