eveniment
Data: 
31 Oct 2015 - 10:00 - 14:00
Loc: 
CUIB
stats
Adresa: 
str. Petru Rares nr. 6

Resursele naturale si Biodiversitatea

Sambata, 31 octombrie 2015, Asociatia Mai bine organizeaza atelierul Mai multe produse! Din care resurse? ce abordeaza problematica epuizarii resurselor naturale si a biodiversitatii din perspectiva schimbarilor climatice.

Atelierul este adresat elevilor ieseni si face parte din proiectul ClimateJustice: Engaging the Youth of Iasi, ce are drept scop implicarea tinerilor din comunitatea locala intr-un dialog pe tema schimbarilor climatice, identificarea si formarea unor ambasadori locali ai justitiei de mediu. Zece dintre cei mai motivati participanti vor fi premiati, iar trei dintre ei vor participa la activitati din cadrul COP21 la Paris, in luna Decembrie, alaturi de tineri activi din toata Europa.   

„Alienati de natura si fara o plasa de protectie, trebuie sa constientizam necesitatea de a taia din consumism si de a investi in viata. Scopul intuitiv al vietii este extinderea posibilitatilor de forma pe care aceasta o poate lua. Un potential natural nu poate fi insa realizat prin confort artifical”, declara facilitatoarea atelierului, Anca Gheorghica, co-fondatoarea si coordonatoarea Asociatiei Mai Bine. Expert in ecologie umana si doctor in economie, Anca Gheorghica va purta participantii printr-un traseu informational imersiv necesar pentru a intelege si aborda dilema centrala a atelierului: „Mai multe produse! Din care resurse?”.

Atelierul se va desfasura de la 10 la 14 si la sediul Asociatiei Mai bine din strada Petru Rares nr. 6  dupa care partipantii vor lua masa impreuna cu organizatorii si facilitatorii la CUIB - Centrul Urban de Initiative Bune situat pe Str. Gavriil Musicescu nr. 14.

Elevii interesati in a-si extinde imaginarul socio-ecologic se pot inscrie completand acest formular.

Climate Justice: Engaging the Youth of Iasi este implementat de Asociatia Mai Bine in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Verde Bun, Institutul Francez Iasi, Slow Food Iasi, Primaria Miroslava si Asociatia pentru Antreprenoriat Sustenabil. Proiectul este finantat printr-un subgrant oferit de Bankwatch Romania, in valoare de 3650 Euro, organizatia facand parte dintr-un consortiu care implementeaza proiectul „Financing development and developing finance for EYD2015: a Pan-European campaign to align European investments in developing countries with the post-2015 MDG framework and the EU policies that promote sustainable growth and poverty reduction”, finantat de Comisia Europeana.

* Continutul acestui comunicat intra in responsabilitatea asociatiei Mai Bine si nu reflecta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.