- 1537
Seminarul isi propune impartasirea la nivel european a valorii invatarii nonformale in intregul proces de educatie a tinerilor si intelegerea modului in care participarea in activitati nonformale ar putea influenta abilitatile tinerilor in gasirea unui loc de munca. Data limita pentru inscrierea online este: 10 noiembrie 2014.
Un seminar de 3 zile care isi propune sa analizeze si sa discute legatura dintre ocuparea fortei de munca si lucrul cu tinerii. Accentul se va pune pe practicile folosite in lucrul cu tinerii, schimbul de experienta si conectarea la prioritatile programului Erasmus+.
Informaţii detaliate referitoare la acest seminar (descriere, obiective, profilul candidatului etc.) se pot accesa la urmatoarea adresa.
Profilul candidatului:
- este membru al unei organizatii non-guvernamentale: lucrator de tineret, formator, coordonator proiecte SEV;
- are experienta in lucrul cu tinerii;
- detine cunostinte avansate de limba engleza (scris, vorbit);
- are peste 18 ani;
- este motivat sa puna in practica lucrurile noi invatate in viitoare proiecte Erasmus+.
Criterii de selectie:
- capacitate de comunicare, informare si formare;
- experienta in lucrul cu tinerii;
- motivatia in dezvoltarea unor proiecte Erasmus+ in domeniul tineretului;
- distributie geografica;
- abilitati lingvistice.
Inscrierea se face online prin completarea formularului de candidatura (este necesara in prealabil inregistrarea pe site-ul SALTO-Youth) la adresa.
Conditii de participare:
a. Numarul maxim de participanti din Romania: 2
b. Preselectia nationala se realizeaza de catre ANPCDEFP.
c. Selectia finala la nivel european se realizeaza de catre Agentia Nationala din Slovacia.
NOTA:
1. Costurile de participare vor fi distribuite dupa cum urmeaza: costurile de transport vor fi acoperite de catre ANPCDEFP pe baza de contract, iar cele legate de subzistenta (cazare si masa) de catre organizatori.
2. Candidatii selectati trebuie sa-si avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport pana la locul de desfasurare a cursului, utilizand cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasa economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP in proportie de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (si el va fi retinut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agentia Nationala din Slovacia va asigura costurile privind cazarea, masa participantilor si costurile aferente programului de activitati.
Persoane de contact: Mihaela Nicolai (mihaela.nicolai@eurodesk.eu)
Sursa: erasmusplus.ro