anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Expira: 
14 Mar 2014 - 27 Apr 2014
stats

Transilvania Talent Lab la cea de-a treia editie

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Asociatia Culturala Control N vor organiza cea de-a treia editie a Transilvania Talent Lab (TTL). Aceasta platforma de training pentru incurajarea si slefuirea talentului profesionistilor si amatorilor in domeniul filmului a fost inaugurata in urma cu doi ani in cadrul celei de-a 11-a editii a TIFF-ului. Programul isi propune sa contribuie la perfectionarea unor tineri cineasti, la descoperirea unor talente noi si la dezvoltarea unor proiecte aflate in diferite faze de productie. Transilvania Talent Lab 2014 se va desfasura la Cluj-Napoca, in perioada 1 – 5 iunie 2014 in cadrul celei de-a 13-a editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Inscrierile se deruleaza in perioada 14 martie – 27 aprilie 2014.

TTL se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor, si este primul program de training din  Romania dedicat in egala masura atat realizatorilor de film, cat si celor interesati de zona de  organizare de eveniment si management cultural, artistilor vizuali si creatorilor de continut online si cross-media.

Timp de 5 zile, 15 oameni pasionati de film si new media vor parcurge toate etapele realizarii unui film si unui eveniment cultural in sfera cinematografica. Ei vor participa la proiectii speciale din cadrul TIFF, seminarii si masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, productie, crowdfunding, marketing, distributie sau strategii de festival si vor avea sansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialisti renumiti din industria filmului, romani si straini, prezenti la TIFF.

Transilvania Talent Lab este structurat in 3 module de lucru, adresate tuturor participantilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Productie (producerea unui proiect cinematografic) si modul 3 – Marketing, Distributie si Management Cultural.

Editia de anul trecut a TTL-ului a reunit la Cluj o serie de profesionisti din domeniu precum Nik Powell (trainer principal al modulului de Dezvoltare), Jean De Forêts si Sirkka Möller (traineri principali ai modulului de Productie, cu un focus pe fictiune, respectiv film documentar), Marta Lamperova (trainer principal al celui de-al treilea modul TTL – Marketing, Distributie si Management Cultural). Alaturi de trainerii principali ai modulelor, participantii TTL 2013 au avut ocazia sa ii mai intalneasca, in cadrul unor seminarii speciale, pe Frederic Boyer (Director Artistic al Tribeca Film Festival), Claire Downs (script consultant), Lucian Georgescu (scenarist si regizor), Oana Radu si Elvira Lupsa (reprezentantele Romanian Film Initiative), Valentina Miu (director MediaDesk Romania).

Programul Transilvania Talent Lab include si o serie de masterclass-uri de film sustinute de invitati de marca ai Festivalului International de Film Transilvania. Editia de anul trecut a TTL-ului a inclus 3 masterclass-uri, care i-au avut ca invitati pe directorul de imagine Ed Lachman, compozitorii Adrian Enescu si Vasile Sirli si pe regizorul de film, Sebastian Lelio.

Participantii Transilvania Talent Lab trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani. Toti cei selectati vor beneficia de acreditare, care le va garanta accesul la toate proiectiile si evenimentele marca TIFF 2013.

Inscrierile se deruleaza in perioada 14 martie – 27 aprilie 2014. Cei interesati sa participe la cea de-a treia editie TTL trebuie sa se inscrie online pe www.tiff.ro, urmand pasii aplicatiei electronice: http://tiff.ro/content/inscriere-online.

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, suma care acopera cheltuielile de cazare si masa la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiectiile si evenimentele TIFF si include training-ul specializat acordat participantilor. Pentru participantii care locuiesc in Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 15 participanti vor fi selectionati pe baza aplicatiei, iar cea mai buna dintre ele va fi castigatoarea Bursei Transilvania Talent Lab.

Pentru mai multe detalii despre Regulamentul training-ului si despre desfasurarea acestuia va rugam sa accesati www.tiff.ro sau sa scrieti la adresele ttl@tiff.ro, iulia@controln.ro si oana@controln.ro.

Cea de-a 13-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF)  va avea loc intre 30 mai si 8 iunie, la Cluj-Napoca.

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Sursa: tiff.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.