eveniment
Data: 
5 Mar 2013 - 15:00 - 18:00
6 Mar 2013 - 11:00 - 16:00
Loc: 
tranzit.ro/ Iasi
stats
Adresa: 
B-dul Primaverii nr. 2 (cladirea IASITEX, et. 7)

tranzit.ro propune „Atelier popular. Noile imagini ale politicii”

Pe 5 si 6 martie, tranzit.ro/Iasi va propune doua „Ateliere populare” despre conceperea si realizarea afiselor. In prima zi, intre 15:00 -18:00 va avea loc atelierul teoretic sustinut de Bogdan Ghiu si Octav Avramescu, a doua zi, intre orele 11:00 -16:00 avand loc atelierul practic cu Octav Avramescu. Cei care doresc sa participe se pot inscrie la adresa livia.pancu@tranzit.org pana luni, 4 martie.

Revoltele studentesti si muncitoresti din Mai ‘68 au ramas in istorie, continuand sa modeleze si azi, din punct de vedere vizual, miscarile de revolta si rezistenta din intreaga lume, si datorita imaginatiei artistilor. In asa-numite „Ateliere populare”, artistii tineri, in special studentii la Arte Frumoase, au dat chip si forma nemultumirilor si dorintelor civice, ajutind, ca profesionisti (in formare) ai expresivitatii, la formularea si comunicarea acestora nu numai in fata autoritatilor, ci si in sanul miscarilor de protest insesi: arta ca expresie propriu-zis politica.

In perioada avangardelor istorice, artistii luasera pe cont propriu, ca personalitati de exceptie (de tip romantic), ideea de revolutie. In Mai ‘68, artistii au acceptat cu bucurie anonimatul creativitatii populare. Astazi, creativitatea pare a fi devenit apanajul oricui, dispensandu-se tocmai de artisti, adica de expertiza expresiva si artistica. Mai are nevoie poporul de artisti, se mai pot face utili artistii ca formatori de imagine si de imaginar in cadrul actualului val global de revendicare a unui acces deschis, direct la deciziile politice? (Bogdan Ghiu)

Program:
5 martie15:00-18:00
Atelier teoretic cu Bogdan Ghiu + conceperea si pregatirea unor afise. Scurta introducere in istoria afisului, de Octav Avramescu.

6 martie – 11:00-16:00
Atelier practic de realizare a afiselor, in tehnica serigrafiei, impreuna cu Octav Avramescu.

Atelierul a fost initial realizat la tranzit.ro/ Bucuresti, in cadrul expozitiei „Km.0. Reprezentari si repetitii ale Pietei Universitatii”.

Sursa: tranzit.org

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.