eveniment
Data: 
11 May 2013 - 19:00
11 May 2013 - 21:30
Loc: 
Acaju si Galeriile Stefan cel Mare (Spirala)
stats

Ziua Internationala a Comertului Echitabil

Asociatia Mai Bine va invita la cea de-a cincea editie a Zilei Internationale a Comertului Echitabil pe data de 11 mai 2013, eveniment marcat prin videoproiectii repetitive ale unor clipuri care promoveaza principiile Fair Trade. Sunteti asteptati incepand de la ora 19:00 la Acaju, sau de la ora 21:30 in incinta Galeriilor Stefan cel Mare (Spirala). Accesul este liber.

FAIR TRADE (Comert Echitabil) desemneaza o miscare sociala si economica ce apara drepturile producatorilor si doreste sa echilibreze sumele ce le revin acestora din vanzarea produselor, in comparatie cu profiturile realizate de distribuitori. Pentru producatori, comertul echitabil inseamna ca preturile stabilite pentru produse acopera costurile unei productii durabile, credite in avans, relatii comerciale pe termen lung si conditii de munca decente pentru angajati. Pentru consumatori, comertul echitabil ofera un mod de a reduce saracia prin cumparaturile lor zilnice.

Eticheta Fairtrade permite consumatorilor sa identifice acele produse care indeplinesc standardele unui comert echitabil. Certificarea Fairtrade garanteaza si principiile comertului etic:
- Fara exploatarea copiilor prin munca, fara discriminare rasiala, sexuala, religioasa sau etnica;
- Garantarea unui loc de munca sigur si dreptul la organizare in cooperative sau uniuni;
- Un pret corect care acopera costurile de productie si ajuta la dezvoltarea sociala;
- Relatii comerciale pe termen lung intre cumparatori si vanzatori, inclusiv accesul la credite si plati in avans;
- Protectia si conservarea mediului inconjurator.

Cele mai comune produse certificate Fairtrade sunt cafeaua, ceaiul, ciocolata, fructele proaspete, dar si bijuteriile sau bumbacul. In Romania, desi produsele marcate prin Fair Trade sunt rare, avem posibilitatea de a contribui mai ales prin consumul produselor locale, ecologice, cumparate direct de la producator.

Sursa:comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.