anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Oferta: 
excursie la Bruxelles/ publicare
Expira: 
17 Nov 2014 - 27 Feb 2015
stats

„Atat de asemanatori, atat de diferiti, atat de europeni”

„Atat de asemanatori, atat de diferiti, atat de europeni” este un concurs de redactare lansat de Comisia Europeana pentru tinerii cu cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani. Raspunde printr-un articol de maximum 1000 de cuvinte la una din intrebarile: Care este experienta ta in cadrul unei Uniuni Europene extinse? Cum poate raspunde Uniunea Europeana extinsa in fata provocarilor viitorului? si castiga premii insemnate! Termenul limita pana la care se poate aplica este 27 februarie 2015, ora 12, CET.

Stiati ca, in urma valurilor succesive de extindere, Uniunea Europeana (UE) a devenit cea mai importanta economie din lume, numarand peste 500 de milioane de locuitori?

Ponderea acesteia la nivel international este mai mare decat oricand. Politica de extindere a UE sprijina pregatirile de aderare ale tarilor europene care aspira sa faca parte din UE. Prin urmare, aceasta politica sprijina transformarea Europei intr-un loc mai sigur si promoveaza democratia si libertatile fundamentale, consolidand in acelasi timp statul de drept in tarile care aspira la statutul de membru al UE.

Croatia, tara care a aderat cel mai recent la UE, a devenit al 28-lea stat membru in 2013. Albania, Bosnia si Hertegovina, fosta Republica iugoslava a Macedoniei, Islanda (negocierile cu Islanda au fost suspendate in urma deciziei guvernului islandez), Kosovo, Muntenegru, Serbia si Turcia au statutul de state candidate sau potential candidate. Unele dintre aceste state au demarat deja procesul de negociere sau asteapta demararea negocierilor, in timp ce altele vor dobandi statutul de membru de indata ce vor fi pregatite.

Comisia Europeana urmareste cu entuziasm sa afle opiniile tale: Care este experienta ta in cadrul unei Uniuni Europene extinse? Cum poate raspunde Uniunea Europeana extinsa in fata provocarilor viitorului?

Premii:

- castigatorii la nivel national vor beneficia de o vizita cu durata de 3 zile la Bruxelles, la sfarsitul lunii mai 2015

- articolele castigatoare vor fi publicate pe site-ul Comisiei Europene si vor fi oferite spre publicare principalelor redactii de oresa nationale.

Pentru regulamentul detaliat, faceti clic aici.

Daca aveti intrebari suplimentare sau va confruntati cu dificultati pe parcursul procedurii de inscriere, nu ezitati sa contactati serviciul nostru de asistenta: SoEuropean@writingcompetition.eu.

Pentru a aplica accesati sursa articolului.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.