eveniment
Data: 
30 Oct 2020 - 10:00 - 31 Oct 2020 - 22:00
Loc: 
Online
stats

JobShop® se întoarce

Deși nu s-a putut realiza evenimentul fizic, pandemia nu a reușit să-i oprească pe cei din echipa de voluntari din BEST Iași. Evenimentul Naţional de Carieră, JobShop®, ajuns la cea de-a XX-a ediție, va avea loc online în perioada 30-31 octombrie.

JobShop® își dorește să apropie mediul universitar de companiile din domeniu. Acest lucru se realizează prin informarea corectă și rapidă a studenților cu privire la oportunităţile oferite de marile companii existente pe piața locală și națională.

Toate acestea sunt realizate printr-o serie de activităţi ce vor crea o punte de legătură între mediul universitar şi companii.

În prima zi de eveniment va avea loc “Cariere de succes” ce constă într-o discuție cu oameni care au trecut prin mai multe greutăți pentru a-și urma visurile. La ora 14 va vorbi Dragoș-Cristian Fînaru despre „Cum ne mințim singuri crezând că avem dreptate”, iar la ora 17 Daniel Jolța ne va vorbi despre „Ingredientele unei cariere de succes”.

A doua zi, studenţii vor avea şansa de a participa la două activități oferite de companii: un workshop de CV și un training de simulare a interviului de angajare. Această pregătire are scopul de a dezvolta latura non-academică a studenţilor, punându-se mai mult accentul pe negociere, persuasiune,management etc. Aceştia vor învăţa cum să-şi valorifice cel mai bine calităţile într-un CV, ce trebuie să facă pentru a crea o primă impresie cât mai bună la interviu și cum să-și pună în evidență atuurile pe platformele de socializare cele mai des folosite de companii.

Astfel, JobShop® răspunde nevoilor actuale: orientarea profesională, dezvoltarea de competențe cheie pentru primul pas în carieră, învățarea de la oameni de succes, dialogul direct cu angajatorii precum și o pregătire tehnică adaptată la cerințele și realitatea mediului economic de astăzi.

Există și o nouă activitate specifică mediului online: podcast. Personalități importante din mediul tehnic ieșean (Dan Zaharia, Amalia Georgescu, Bogdan Budeanu și Carmen Holban) au vorbit despre ce i-a motivat și i-a ajutat să-și urmeze drumul în carieră. Ne-au dezvăluit cum au învățat din greșeli și ce i-a motivat pe aceștia la fiecare pas făcut spre viitorul dorit.

Pentru a afla mai multe detalii şi pentru a ramane  la curent, puteţi accesa site-ul iasi.jobshop.ro. Faceţi primul pas către o carieră de succes!

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.