- 1772
UNITER organizeaza preselectia pentru „GALA TANARULUI ACTOR – HOP!”, editia a XVIII-a, in zilele de 15 si 16 iulie 2015 (cu posibilitatea de prelungire in 17 iulie, in functie de numarul concurentilor inscrisi). Se pot inscrie actori care au absolvit facultatea incepand cu promotia 2011. Data limita de inscriere este 1 iulie 2015.
Anul acesta vor fi doua teme, la alegere, atat pentru sectiunea Individual, cat si pentru sectiunea Grup. Insistam asupra conceptului de exercitiu (si nu spectacol) in ceea ce priveste grupul, pentru ca dorim sa vedem performante actoricesti si de relatie, nu neaparat un spectacol implinit, cu un concept regizoral mai mult sau mai putin original.
Temele:
1. Dada* – Ce-i cu dadaismele astea?…
Un exercitiu complet liber pentru realizarea caruia se accepta orice formula estetica avand ca suport un poem, o proza dadaista sau o opera de arta dadaista. Este obligatoriu ca scriitorul/artistul pe care-l alegeti sa apartina miscarii dadaiste aparute acum o suta de ani: 1916-2016.
2. Vacanta la mare
a. Exercitiu cu text avand la baza o lucrare literara (roman/text dramatic/poem in proza/film) a unui autor clasic sau contemporan care are acest subiect. Nu se accepta texte personale ale concurentilor. Componenta maxima a unui grup – 6 persoane.
b. Exercitiu non-verbal (improvizatie, teatru-fizic, teatru de obiecte, teatru circ, etc.) cu aceasta tema.
Durata maxima: 15 minute la Individual si 25 minute la Grup.
Candidatii trebuie sa trimita la adresa doina@uniter.ro un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezolutie 300 dpi) si titlul exercitiului prezentat. De asemenea, daca sunt anumite cerinte tehnice pe care le putem asigura, va rugam sa le mentionati.
*In 2016 se aniverseaza 100 de ani de la aparitia manifestului Dada – curent cultural si artistic nonconformist si anarhic indreptat impotriva rutinei in viata, gandire si arta, dezvoltat plenar intre 1916 si 1923 si infiintat in Zürich la 6 februarie 1916 de poetul de origine romana Tristan Tzara, caruia i s-au alaturat, la inceput, scriitorii Hugo Ball si Richard Hülsenbeck si artistul plastic Hans Arp, apoi pictori ca: Marcel Iancu (Romania), Francis Picabia (Spania), Marcel Duchamp (S.U.A.), Max Ernst (Olanda), Kurt Schwitters (Germania). (sursa)
Sursa: uniter.ro