anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Expira: 
07 Feb 2015 - 20 Apr 2015
stats

Scurtmetrajul tau la SUPER

SUPER este festivalul de filme de scurtmetraj, realizate exclusiv de adolescenti. Anul acesta va avea loc cea de-a treia editie a evenimentului, in perioada 11-14 iunie, in Bucuresti, la Cinema Studio. Daca ai intre 14 si 19 ani si ai regizat deja (sau urmeaza sa regizezi, mai e timp) un scurtmetraj, esti asteptat sa-ti inscrii scurtmetrajul pentru a participa la singurul festival de filme facute de si pentru adolescenti. Trimiterea filmelor se va face in perioada 7 februarie-20 aprilie 2015

Daca vrei si tu sa fii un SUPER adolescent, inscrie-ti filmul (link-ul de youtube, vimeo samd), impreuna cu formularul standard, la adresa de e-mail superfestival@outlook.com sau ca mesaj catre facebook.com/Superadolescentii.

Editia din acest an va fi precedata de organizarea de catre Asociatia Vira, pe parcursul lunii mai, a atelierului „Primul meu film documentar”, dedicat liceenilor. Asociatia Vira a dezvoltat in ultimii trei ani un model de educatie nonformala prin implicarea activa a tinerilor in problemele comunitatii si in realizarea de filme documentare.

Totodata, pe linga cele trei zile in care se vor proiecta filme, programul festivalului va cuprinde si o expozitie de fotografie realizata de adolescenti, dar si o incursiune in cinematografie prin intermediul cursului de istorie a filmului sustinut de criticul de film Ileana Birsan.

Creat la initiativa unui grup de liceeni, SUPER ofera adolescentilor ocazia sa-si proiecteze propriile filme la un festival ce le este dedicat, sa invete cum se face un film documentar si sa realizeze prima productie de acest gen, precum si sa invete despre istoria filmului, in contextul absentei unui asemenea curs de cinematografie in licee.

Editia din acest an are loc cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Uniunii Cineastilor din Romania si Carturesti.

Regulamentul complet pentru inscrierea scurtmetrajelor se gaseste pe superfestival.ro.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.