eveniment
Data: 
5 Feb 2016 - 17:00
Loc: 
Galeria „Benjamin Fondane”
stats
Adresa: 
bd. Carol I (Institutul Francez Iasi)

Conditiile libertatii in Europa multiculturala

In cadrul seriei de evenimente „Débat d’idées”, Institutul Francez din Iasi, editura Adenium si revista „Timpul” organizeaza vineri, 5 februarie, ora 17.00, in galeria „Benjamin Fondane”, dezbaterea „Conditiile libertatii in Europa multiculturala”. Invitatii vor avea drept punct de plecare doua volume publicate de editura Adenium in colectia Headline, Je suis Charlie? Regandirea libertatii in Europa multiculturala (coordonator Sorin Bocancea) si Dialogul religiilor in Europa unita (coordonatori Iulia Badea-Guéritée si Alexandru Ojica).

Sorin Bocancea prefateaza premisele dezbaterii: „Cum fiecare generatie ia lumea de la capat, si valorile trebuie redefinite pentru fiecare generatie. Si in timpul razboaielor religioase din Europa, si in timpul atentatului din 7 ianuarie 2015 tot despre libertate s-a vorbit. Nu a fost ea bine definita pana acum? Ba da. Doar ca fiecare epoca cere redefinirea acelorasi valori, pentru ca ele sa aiba eficienta.

Evenimentul va fi moderat de conf.univ.dr. George Bondor, redactor-sef al revistei de cultura contemporana TIMPUL si ii va avea ca invitati pe prof.univ.dr. Sorin Bocancea, prof.univ.dr. Daniel Sandru, conf.univ.dr. Lucian Dirdala si conf.univ.dr. Bogdan Stefanachi.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.