- 1645
Seminarul este organizat la Iasi in cadrul proiectului national ”Promovarea Antreprenoriatului in Domeniul Industriilor Creative”. Respectand tendintele europene, proiectul are menirea de a readuce si in Romania creativitatea in prim-plan, prin atragerea atentiei asupra potentialului urias al acestui sector economic emergent si aportul sau la dezvoltarea strategica nationala.
Seminarul se adreseaza tinerilor care activeaza deja in sectorul cultural si creativ sau celor care doresc sa-si dezvolte un business in domenii precum: arta vizuala, design, cinematografie, publishing, moda, patrimoniu sau arhitectura.
Speakeri:
Marius Ursache este fondator si Chief Design Officer Grapefruit, agentie romaneasca de dezvoltare de produse digitale. A absolvit Facultatea de Medicina din Iasi, dar s-a reorientat catre comunicare si PR si a urmat un master in multimedia interactive la Universitatea Babes Bolyai din Cluj. A studiat design cu Milton Glaser de la Scoala de Arte Vizuale din New York. Inainte de a fonda Grapefruit in 1999, a lucrat timp de 5 ani ca artist graphic, caricaturist si Art Director pentru companii din Romania si SUA;
George Carapanu este presedintele Ordinului Arhitectilor Romani, Filiala Iasi si are o experienta de peste 30 de ani in domeniul arhitecturii – a fost Lector universitar la Facultatea de Arhitectura, Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” Iasi si a contribuit la peste 40 de lucrari de proiectare, restaurare si amenajare interioara. In portofoliul de proiecte premiate se inscrie si reabilitarea urbana a zonei centrale Sud din Iasi;
Felix Aftene este artist vizual care de-a lungul timpului a lucrat atat pe cont propriu cat si in stransa legatura cu autoritatile iesene in scopul revigorarii spațiului urban din Iasi. In 2008 a realizat lucrarea „Capsula Timpului”, un monument dedicat aniversarii a 600 de ani de atestare documentara a orasului;
Alina Niculescu Manea, trainer si consultant in industrii culturale si creative la GEA Strategy & Consulting si fondator Creative Business Cup Romania. A fost implicata ca formator, atat in programe pentru industria publicitatii, cat si pentru profesionistii in publishing pentru copii (prin asociatia internationala SCBWI, Los Angeles);
Razvan Crisan a fondat ORICUM in 2005, anul in care s-a lansat oficial primul proiect al asociatiei. De atunci si-a dedicat creativitatea, ambitia si energia constructiei unei organizatii care sa fie demne de conceptul “spiritul unei generatii”. E convins ca generatia din care face parte poseda un tip de creativitate nativa, iar misiunea sa este aceea de a a fuziona creativitatea cu economia pentru a determina o transformare a felului in care se dezvolta Romania. Razvan este de asemenea co-fondator la ShortsUP, cel mai popular proiect cultural independent dedicat expunerii si promovarii fimelor scurte din toata lumea.
Program: Aici poti consulta agenda evenimentului.
FACEBOOK EVENT - Pe pagina proiectului: www.facebook.com/events
Conditii de participare:
Partiparea la Seminarul Regional al Industriilor Creative este gratuita in limita locurilor disponibile si in baza completarii formularului de inscriere disponibil la subsolul acestui articol.
* Pentru a participa la eveniment trebuie sa ai peste 18 ani si un interes specific in zona industriilor creative. De asemena, trebuie sa nu fi participat la celelalte proiecte implementate de Fundatia Post-Privatizare si finantate de Fondul Social European – Antreprenor 2.0, ID 49068 sau Investitori in oameni – parteneriat transnational pentru cresterea interesului angajatorilor in dezvoltarea resurselor umane si pentru cresterea responsabilitatii sociale a intreprinderilor, ID 62471.
Cum te inscrii:
Completeaza forumularul de la subsolul articolului si trimite-l pana pe 4 noiembrie, ora 23:00. Vei primi un e-mail de confirmare in cursul zilei de 5 noiembrie.
Sursa: crestetalente.ro