eveniment
Data: 
22 May 2014 - 09:00 - 15:00
23 May 2014 - 10:00 - 12:30
Loc: 
Muzeul „Vasile Pogor”
stats
Adresa: 
str. Vasile Pogor

Simpozionul National „Istorie, cultura, patrimoniu”

Joi si vineri, pe 22-23 mai 2014 va avea loc Simpozionul National „Istorie, cultura, patrimoniu”, organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura Iasi si Asociatia „Patrimoniu pentru Comunitate”. Aflat la cea de-a VII-a editie, evenimentul se bucura de participarea a peste 50 de specialisti care vor vorbi despre cultura si civilizatie romaneasca in context european, politici culturale, precum si despre conservarea si restaurarea valorilor de patrimoniu. Invitatii vor sustine comunicari la muzeele „Vasile Pogor” (Iasi) si „Constantin Negruzzi” (Hermeziu, comuna Trifesti), acestea urmand a fi publicate in cel de-al VII-lea volum al „Anuarului Muzeului Literaturii Romane Iasi”.

Deschiderea lucrarilor simpozionului va avea loc joi, 22 mai, de la ora 9:00, in holul „I.M. Melik” de la muzeul „Vasile Pogor”, in prezenta domnilor Dan Lungu (Director al Muzeului Literaturii Romane Iasi) si Virgil Babii (Director al Directiei Judetene pentru Cultura Iasi). Moderatorul evenimentului va fi domnul Dan Jumara, coordonatorul simpozioniului.

Simpozionul National „Istorie, cultura, patrimoniu” promoveaza patrimoniul Iasiului in context national si international. Pe aceeasi linie se inscrie si noua initiativa a Muzeului Literaturii Romane Iasi, Programul de burse si rezidente de cercetare stiintifica privind istoria si viaţa culturala a Iasiului. Aceasta consta in acordarea a 4 burse si 4 rezidente de cercetare studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si cercetatorilor si isi propune sa stimuleze, la diferite nivele academice,  investigatia stiintifica pe un subiect legat de istoria culturala sau de sistemul cultural contemporan al Iasiului.

Detalii si programul complet al Simpozionului National „Istorie, cultura, patrimoniu”, se regasesc pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.