anunt
Disponibilitate: 
Full-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
900 de euro
Expira: 
01 Aug 2013 - 02 Sep 2013
14 Oct 2013 - 01 Apr 2014
01 Aug 2014 - 31 Aug 2014
stats

Stagii de formare la Consiliul Uniunii Europene

Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene ofera in fiecare an, aproximativ 95 de stagii de practica cu o durata medie de 5 luni. Aceste stagii pot fi: platite, neplatite sau rezervate functionarilor nationali. In 2014 termenele limita sunt 1 aprilie si 31 august.

STAGII PLATITE: Stagiarii vor fi repartizati catre unul sau mai multe departamente ale Secretariatului General al Consiliului pentru o durata de cinci luni.

Criterii de selectie:

- sa fie cetateni ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;

- sa fi terminat, la data depunerii candidaturii, cel putin primul ciclu de studii superioare universitare, recunoscute printr-o diploma;

- sa cunoasca bine una dintre limbile oficiale ale UE si satisfacator o alta. In practica, este necesara cunoasterea cel putin a limbilor engleza si franceza.

- sa nu fi efectuat deja un stagiu intr-o alta institutie europeana

- functionarii nationali nu sunt eligibili pentru acest program.

Departajarea candidatilor se va face pe baza rezultatelor obtinute pe parcursul studiilor. Vor fi preferati candidatii care:

- au terminat sau au inceput un curs de integrare europeana;

- ocupa, in sectorul public sau privat, un post in domeniul activitatilor Uniunii Europene. Cuantumul bursei acordate este fixat la 900 EUR pe luna.

Candidaturile pentru stagiile din 2014: formularele de candidatura sunt disponibile intre 3 iunie si 2 septembrie 2013.

Gasiti aici mai multe informatii despre stagiile platite. 

STAGII NEPLATITE: 
Stagiile neplatite sunt oferite studentilor care trebuie sa efectueze un stagiu obligatoriu in cursul studiilor. Durata stagiilor poate sa fie intre 1-5 luni, in functie de cerintele institutiei de invatamant. Criterii de selectie:

- sa fie cetateni ai unui stat membru UE sau ai unei tari candidate;

- sa fie in al 3-lea, 4-lea sau 5-lea an de studiu (sau echivalent) intr-o institutie de invatamant superior sau universitate care cere efectuarea unei astfel de perioade de stagiu ca parte a studiilor sau pentru a accede la exercitarea unei profesii, ori pentru a efectua lucrari de cercetare pentru o teza de doctorat

- sa cunoasca bine una dintre limbile oficiale ale UE si satisfacator o alta. In practica, este necesara cunoasterea cel putin a limbilor engleza si franceza.

- sa nu fi efectuat deja un stagiu intr-o alta institutie europeana.

Date limita:

1 octombrie (pentru perioada 1/2 - 30/6)

1 aprilie (pentru perioada 1/9 - 31/1) 


Nu exista un formular de candidatura online. Contactati biroul de stagii pentru a primi formularul: stages@consilium.europa.eu

Gasiti aici mai multe detalii despre stagiile neplatite. 

STAGII PENTRU FUNCTIONARI: Acest program este destinat functionarilor din ministere, agentii guvernamentale sau regionale si corpurilor diplomatice ale statelor membre UE sau ale unei tari candidate. Durata stagiului este de 3-6 luni. Stagiarii "functionari nationali" fac parte din personalul angajat de administratiile nationale si platit de acestea. Criterii de selectie:

- sa fie cetateni ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;

- sa aiba o diploma universitara sau cel putin trei ani de experienta profesionala care sa corespunda unei formari universitare;

- sa cunoasca bine una dintre limbile oficiale ale UE si satisfacator o alta. In practica, este necesara cunoasterea cel putin a limbilor engleza si franceza. Nu exista formulare de candidatura online, contactati biroul de stagii pentru a primi formularul. 


Mai multe informatii despre stagiile rezervate functionarilor, aici

Documente utile:

Provisions relating to traineeships: Decision No 118/07 on Traineeships

General information on traineeships at the Council of the European Union

Traineeships at the Council of the European Union: Application forms

Contact: General Secretariat of the Council of the European Union, DG AI. Personnel-Administration/ Traineeship Office, 175 rue de la Loi, B-1048 Brussels, Tel: +322 285 65 36, Fax: +322 285 84 44, Email: stages@consilium.europa.euwww.consilium.europa.eu

Sursa: eurodesk.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.