anunt
Disponibilitate: 
Part-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
1000 de euro
Expira: 
01 Aug 2013 - 30 Sep 2013
01 Feb 2014 - 31 Mar 2014
01 Mar 2015 - 31 Mar 2015
01 Sep 2015 - 30 Sep 2015
stats

Stagii de practica la Comitetul Regiunilor (COR)

In fiecare an, Comitetul Regiunilor (CoR) ofera un numar limitat de stagii de practica pentru tineri cetateni, din Europa si alte colturi ale lumii, prin care acestia pot castiga experienta de munca intr-o institutie europeana. Exista doua tipuri de stagii: stagii platite de lunga durata ("stages") sau perioade scurte de studiu neplatite ("sejours d'etude"). Update: urmatorul termen limita este 30 septembrie 2015.

Stagii platite de lunga durata. In fiecare an, Comitetul Regiunilor ofera tinerilor absolventi un numar limitat de stagii de practica cu o durata de 5 luni. Aceste perioade de stagiu implica experienta de munca intr-unul dintre serviciile Comitetului Regiunilor si se deruleaza intre 16 februarie si 15 iulie (stagiile de primavara) sau intre 16 septembrie si 15 februarie (stagiile de toamna).

Scopul organizarii stagiilor de practica la CoR este:

- de a da o idee despre obiectivele si problemele integrarii europene;

- de a furniza informatii practice cu privire la modul de lucru al departamentelor sale;

- de a da posibilitatea stagiarilor sa capete experienta personala;

- de a oferi posibilitatea stagiarilor de a-si dezvolta si pune in practica cunostintele acumulate de-a lungul studiilor sau carierei personale.Stagiarii sunt selectati dintre cetatenii statelor membre UE. Cu toate acestea, exista un numar restrans de locuri pentru cetatenii provenind din state nemembre. Candidatii trebuie:

- sa fie absolventi de facultate sau posesori de diplome echivalente unei diplome universitare acordata la sfarsitul unui curs de studii de cel putin trei ani sau studenti care detin o dovada scrisa ca au urmat cursuri universitare cel putin 4 ani (8 semestre);

- sau sa fie angajati in sectorul public sau privat, cu conditia sa detina o diploma universitara sau o diploma echivalenta sau sa fi prestat o activitate de consultanta pentru cel putin trei ani;

- sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale UE si satisfacator o alta (pentru candidatii din statele membre UE) sau sa cunoasca bine una dintre limbile comunitare (pentru candidatii din tarile nemembre UE). Este de preferat sa cunoasca foarte bine cel putin una dintre principalele limbi de lucru ale Comitetului Regiunilor (engleza sau franceza).

- sa aiba, in principiu, mai putin de 30 de ani la inceputul stagiului. Totusi, atunci cand exista motive intemeiate, se poate face o derogare de la limita de varsta, la cererea candidatului. In acest sens, candidatul trebuie sa trimita o cerere scrisa Biroului CoR - Traineeship Office, in care sa justifice motivul pentru aplicarea acestei derogari.Se pot acorda subventii pentru aceste stagii. In prezent, subventiile sunt de 1000 Euro/luna. Cursantii casatoriti ale caror sotii/soti nu au servicii bine platite primesc un supliment lunar de 100 Euro.Date limita: Cererile trebuie trimise pana la 31 martie (pentru stagiile din toamna) sau 30 septembrie (pentru stagiile din primavara). Inscrierea se face doar online, prin internet. Formularele de inscriere online sunt disponibile aici.

Perioade de studiu scurte neplatite. CoR ofera, de asemenea, perioade de studiu scurte neplatite (sejours d'etude), in cadrul unuia dintre serviciile sale, persoanelor ale caror activitati profesionale, academice sau de cercetare cer familiarizarea cu activitatile si/sau politicile Comitetului. Natura sarcinilor ce trebuie indeplinite de stagiari depinde in mare masura de departamentul in care sunt repartizati; in timp ce unele departamente sunt orientate mai mult spre politica, alte au un caracter pur administrativ. Candidatii trebuie:

- sa fie absolventi de facultate sau posesori de diplome echivalente unei diplome universitare acordata la sfarsitul unui curs de studii de cel putin trei ani si sa poata face dovada ca au nevoie sa-si aprofundeze cunostintele despre CoR pentru motive legate de activitatea lor profesionala, academica sau de cercetare;

- ori sa fie angajati in administratia nationala, regionala sau locala care participa la un program de schimb cu CoR. Studentii pot candida, ca regula generala, doar pentru acest tip de stagii la CoR daca urmeaza studii postuniversitare

- sa cunoasca foarte bine cel putin una dintre principalele limbi de lucru ale Comitetului Regiunilor (engleza sau franceza).

Toate cheltuielile pe durata perioadei de studiu urmeaza sa fie asigurate de beneficiari; ei nu primesc subventii si nici un alt fel de sprijin financiar din partea CoR. Durata maxima a unui stagiu neplatit este de 4 luni.

Date limita: Nu exista date limita pentru perioadele de studiu neplatite.

Formularele de candidatura trebuie trimise prin posta la Biroul CoR - Traineeship Office.

Documente utile:

CoR Traineeships at the Committee of the RegionsAdministrative in-service traineeship with the Committee of the Regions. Online application form Short-term study visits at the Committee of the Regions

Contact:
 COR Committee of the Regions - Training office, 
Rue Belliard 101,
B-1040 Brussels,
Tel: (32-2) 282 2211,
Fax: (32-2) 282 2325
, Email: trainee@cor.europa.eu
 


Sursa: eurodesk.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.