anunt
Disponibilitate: 
Part-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
720 EUR
Expira: 
01 Aug 2013 - 30 Sep 2013
01 Feb 2014 - 28 Feb 2014
01 Jul 2014 - 31 Aug 2014
01 Jan 2015 - 28 Feb 2015
01 Jul 2015 - 31 Aug 2015
stats

Stagii la Centrul European de Limbi Moderne (ECML)

Centrul European de Limbi Moderne (ECML) recruteaza stagiari de doua ori pe an pentru o perioada de la 3 la 6 luni. Principalul rol al ECML, care este o institutie a Consiliului Europei, este de a servi, in general, la implementarea politicilor lingvistice si la promovarea abordarilor inovatoare in invatarea si predarea limbilor moderne. In 2015 termenele limita sunt 28 februarie si 31 august.

Stagiarii vor lucra pe doua niveluri:

1) Ei vor avea sarcini precise intr-un anumit domeniu. Pentru aceasta sunt propuse trei specializari care corespund la patru tipuri de stagii diferite:

- Specializarea web site - website: stagiarul asista web master-ul in activitatea sa cotidiana si participa la vitalizarea site-ului ECML, fiind responsabil pentru acuratetea si actualizarea informatiilor. Acest stagiu implica o activitate creativa care permite stagiarului sa contribuie la elaborarea permanenta a site-ului. Stagiarul va lucra, de asemenea, in colaborare cu Centrul de resurse si cu responsabilii de program pe termen mediu. Stagiarii trebuie sa aiba o specializare lingvistica si experienta in domeniul informaticii (ICT).

- Specializarea organizare si planificare - program: stagiarul care asista directorul de programe are sarcini legate strans de gestionarea programului pe termen mediu (PTM): pregatirea dosarelor cu materiale si/sau informatii practice pentru participantii la ateliere si alte activitati organizate de ECML; stabilirea configuratiei unui document in cadrul diferitelor proiecte ale PTM; expedierea documentelor.

- Specializarea documentare - DRC (Documentation Research Center): stagiarul care asista responsabilul centrului de resurse/documentare trebuie sa fie specializat in domeniul bibliotecar/documentar/stiintele informarii si, eventual, ICT. Stagiarul se integreaza in echipa Centrului de resurse si documentare si participa la infiintarea unor noi servicii, implementarea noilor instrumente/materiale documentare, precum si in alte activitati documentare cotidiene.

- Specializarea pe administrare generala si financiara - Administrare: stagiarul va contribui la dezvoltarea bazei de date legate de baza de date de e-mailuri deja existenta, dar si la implementarea Windream ((Document Management Software), in special la dezvoltarea unui grid de formare. Stagiarul va fi implicat in procedura de documentare financiara, va copia si scana, clasifica in functie de articolul bugetar, va clasa mailuri, va pregati corespondenta catre Strasbourg, va corecta baza de date ECML existenta - va corecta informatiile, va adauga informatii noi si detalii bancare, va pregati seminarii.


In toate cele patru cazuri, stagiarul trebuie sa aiba spirit de echipa, flexibilitate si sa manifeste interes pentru activitatile ECML. 2) Stagiarii vor avea, de asemenea, si sarcini de ordin general in cadrul evenimentelor programului (ateliere si reuniuni) si reuniunilor statutare. Centrul asigura o subventie lunara de 720 EUR (cuantum in 2013). ECML nu asigura cheltuielile de transport din tara de origine pana la Graz si retur.

Stagiarii trebuie sa fie absolventi de studii superioare, preferabil studii postuniversitare.


Ei trebuie sa aiba cunostinte plurilingvistice (engleza, germana, franceza) si sa posede cunostinte adecvate de ortografiere si de utilizare a calculatorului, intrucat vor avea frecvent ca sarcina traducerea de documente oficiale.Date limita: Formularele de inscriere la stagii trebuie sa ajunga la ECML pana la:

30 septembrie (pentru perioada ianuarie-iunie);

31 martie (pentru perioada iulie-decembrie si pentru perioada septembrie-februarie pentru stagiile administrative).

Documente utile: 

European Centre for Modern Languages - Traineeships

Sursa: eurodesk.ro

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.