eveniment
Data: 
5 Jun 2016 - 14:00
Loc: 
REDU
stats
Adresa: 
Petru Rares nr. 6

Bazar Solidar si Atelier de brodat

Duminica, 5 iunie, ora 14.00, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, intreprinderea sociala REDU organizeaza o noua editie Bazar Solidar, caruia i se alatura un Atelier de brodat, in stil 8 bits. 

O gama variata de haine si accesorii donate de catre oameni din comunitatea ieseana au fost reconditionate, iar acum sunt expuse spre vanzare la preturi foarte mici, intre 5 si 25 lei. De asemenea, va exista o cutie cu lucruri gratuite care vor putea fi luate acasa de oricine care gaseste utilitate pentru ele. Foarte important de stiut despre REDU: orice venit realizat nu va fi niciodata folosit in scopurile personale ale fondatorilor, ci va fi reinvestit in proiect, care trateaza o cauza de interes comunitar - reducerea cantitatii de deseuri textile prin transformarea lor in produse cu impact pozitiv. 

Vizitatorii vor avea ocazia sa afle si povestea produselor noi, create cu multa atentie din textile recuperate, la masina si mana, toate fiind unicat sau in mini serie.

Cei care au textile carora nu le mai gasesc un rost, le pot dona in aceeasi zi in scopul reutilizarii lor sau vor fi oferite mai departe persoanelor defavorizate social. Pentru a fi lasate in oricare alta zi, in acest link se poate consulta lista cu punctele de colectare.

La Atelierul de brodat, care va dura aproximativ 2 ore, participantii se vor juca cu ata in stil 8 bits. Maria si Andreea, manile dibace ale atelierului, vor veni cu modele care sa fie urmate si vor fi in permanenta prezente pentru instructiuni si ajutor. Produsul final va putea fi luat acasa si folosit dupa propriul interes: inramat, utilizat ca semn de carte, daruit etc. Taxa de participare este de 25 lei, exista 15 locuri, iar inscrierile se fac completand acest formular.

Pentru sustinerea unui comportament responsabil, comunitatea locala este incurajata sa vina la ea cu propriile genti (sacose de panza, ambalaje reutilizabile etc.) in care sa transporte produsele achizitionate.

Participarea la Bazar solidar are multiple implicatii benefice:

  • Etice - evadarea din relatiile comerciale conventionale axate pe profit si favorizarea dezvoltarii unei economii colaborative si solidare;
  • Ecologice - reducerea consumului si reutilizarea produselor sunt abordari esentiale pentru diminuarea impactului negativ asupra mediului;
  • Echitabile - veniturile realizate din donatiile participantilor vor fi directionate catre sustinerea unor proiecte sociale.

 

---------------------

REDU este initiat de catre Asociatia Mai Bine, ONG cu peste 7 ani de experienta in activitati privind protectia mediului.

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.