anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
experienta artistica
Expira: 
26 Sep 2018 - 28 Sep 2018
stats

CORP SI PREZENTA in actul artistic contemporan

Pe 1, 2, 3 octombrie 2018, intre orele 16:00 - 20:00, la Facultatea de Teatru, UNAGE Iasi, Str. Costache Negruzzi, Nr. 9, Sala Nr.49, va avea loc un ATELIER condus de FARID FAIRUZ - “CORP SI PREZENTA in actul artistic contemporan”. Inscrierile se pot face pana la data de 28 septembrie 2018, ora 23:00, la alexandraioanacantemir@gmail.com. Participarea este gratuita.

“CORP SI PREZENTA in actul artistic contemporan”, condus de artistul FARID FAIRUZ, exploreaza “corpul live”, corpul artistului fiind considerat atat ca instrument de lucru cat si ca element de reprezentare. Atelierul se adreseaza studentilor si absolventilor din domeniile:

- actorie;

- papusi;

- coregrafie;

- regie;

- arte vizuale.

Modul in care ne percepem fizic si conceptual corpul si propriile actiuni participa si la felul in care se stabilesc delimitarile si relatiile in negocierea noastra cu diverse obiecte, idei, persoane, spatii, situatii, evenimente si actiuni. In toate aceste negocieri si relationari se stabilesc si se internalizeaza ierarhii, granite, diviziuni, protocoale de comunicare s.a.m.d.

Atelierul condus de artistul Farid Fairuz are in centrul atentiei corpul si prezenta ca resurse principale in actul artistic contemporan. In cele 3 zile de atelier participantii vor explora resursele interioare care pot fi accesate si se vor familiariza cu exercitii si practici prin care prezenta poate fi activata, intensificata si articulata. Folosind exercitii de respiratie, lucrul fizic cu propriul corp si cu propria perceptie, si exercitii de compozitie in timp real, atelierul transforma propriul corp in primul laborator de lucru si experiment. A doua parte a atelierului se va concentra pe renegocierea relatiilor si interactiunilor cu ceea ce percepem in afara corpului.

___________________________

Pana sa se reinventeze in FARID FAIRUZ, artistul MIHAI MIHALCEA a fost unul dintre cei mai activi din domeniul coregrafiei contemporane din Romania de dupa 1989, avand un rol esential in multe dintre initiativele care au condus la recunoasterea internationala a dansului contemporan romanesc si la infiintarea unor structuri si institutii devenite repere ale acestui domeniu. Intre 2006-2013 a fost director al CENTRULUI NATIONAL AL DANSULUI din Bucuresti. In 2006 a fost nominalizat pentru premiul ”PARIS – EUROPE 2006”, de catre Maison d'Europe et d'Orient din Paris. In 2013-1014 a fost bursier al ACADEMIEI DE ARTA din Berlin. In 2014 a co-curatoriat festivalul “GOOD GUYS ONLY WIN IN MOVIES” la Hebbel am Ufer Berlin. A dansat si a creat spectacole si lucrari coregrafice prezentate in: Franta, Germania, Italia, Ungaria, Austria, S.U.A., Bulgaria, Ucraina, Portugalia, Polonia, Olanda, Belgia, Elvetia, Norvegia si Slovenia. Mai multe detalii: www.faridfairuz.ro

___________________________

Atelierul “CORP SI PREZENTA in actul artistic contemporan”este produs de FaPt - Fabrica de Arta si Productie Teatrala in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte "George Enescu" Iasi, in cadrul proiectului “UnderAct – Program de rezidente si mobilitate artistica”, finantat de Primaria Municipiului Iasi.

“UnderAct” are ca scop imbunatatirea parcursului profesional al artistilor, incurajarea inter/transdisciplinaritatii in artele contemporane, a mobilitatatii artistice si a dialogului cultural. Programul se adreseaza artistilor romani si straini carora li se ofera oportunitatea de a cunoaste mediul cultural iesean, de a interactiona cu artisti locali si de a realiza: productii artistice, workshop-uri, masterclass.

___________________________

INSCRIERI:

Atelierul are un nr. de 15 locuri. Inscrierea participantilor se va face prin exprimarea intentiei de participare insotita de o scurta motivatie, la adresa alexandraioanacantemir@gmail.com, pana la data de 28 septembrie 2018, ora 23:00.


Sursa: Pagina Facebook

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.