eveniment
Data: 
11 Oct 2014 - 19:00
Loc: 
Teatru Fix
stats
Adresa: 
str. Cuza Voda, nr. 10

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs

In data de 11 octombrie 2014 de la ora 19.00 pana la 04.00, Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, proiect al Asociatiei Atelierul de Creatie se muta in Iasi, la Teatru Fix. Curatoarele proiectului, Mihaela Ion si Teodora Vladescu pregatesc o expozitie cocheta cu mai mult de 50 de produse realizate de 12 creatori si designeri romani. La aceasta expozitie cu intrare libera adaugam concerte live, sustinute de Fara Zahar si Stefana Ganea, si o brosura trilingva, gata a fi rasfoita.

Produsul de autor a spart bariera artei contemporane si a capatat statutul de obiect de arta. Schimbarea se simte in aerul iesean, asa ca te invitam pe 11 octombrie la Teatru Fix pentru a lua parte la cel mai mare eveniment cu produse de autor made in Ro. Cu alte cuvinte te asteptam la Noaptea alba  a creatorilor si designerilor de produs pentru a fi la curent cu cele mai noi trenduri in materie de bijuterie contemporana, design vestimentar si creatii de autor. Accentul in cadrul acestei editii a  Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, la fel ca si in celelalte editii deja organizate, este pus pe imbinarea armonioasa intre valorile culturale nationale si noile tehnici de realizare a unui obiect. Noptile albe ale creatorilor si designerilor de produs sunt un melanj bine definit intre designerii de produs consacrati si cei debutanti.

Vor expune designerii si creatorii de produs: PrintUnique, Jasmine FeltArt, Ionut Tima, Ziurel, Transformator, DLaura’s Art, Mona Dragusanu- Atelier handmade, Upside Down, Push Design, DecoBox, Wood Be Nice si Claudia Tame.  

De asemenea, sase bloggeri vor prezenta in timp real detalii despre Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia de Iasi, asa ca urmareste-le activatatea online. Folositi haștagul #blanchenuit pentru a  fi la curent cu noutatile acestui eveniment.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/146778692159225/

Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este de a aduce alaturi designerii si creatorii de produs din Romania. Este un proiect curajos, realizat de o echipa pe masura, ce crede in comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania. Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, finantata de Administratia Fondului Cultural National se va desfasura in lunile septembrie-octombrie in trei orase din Romania: Bucuresti (20 septembrie), Iasi la Teatrul Fix (11 octombrie) si Cluj- Napoca la Centrul de Cultura Urbana “Casino” (25 octombrie).

Despre Asociatia Atelierul de Creatie:

Asociatia Atelierul de Creatie a fost creata in anul 2011 cu scopul de a sustine si promova in mod constant valorile contemporane culturale romanesti cu implicatii directe in industria creativa a designului de produs. Promovam educatia culturala prin evenimentele de profil organizate, punem accentul pe simbioza traditional- contemporan, si incurajam mobilitatea culturala a ideilor chic. In calitate de parteneri media am participat la diferite evenimente de autor in straintate: : Targul international de produse de autor Frankfurt Messe, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design 2014 Munchen.

Am creat si proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro si http://events.revista-atelierul.ro/), singura revista dedicata designerilor si creatorilor de produs din Romania cu un content bine targetat de peste 1.700 de articol. Pe www.revista-atelierul.ro si http://events.revista-atelierul.ro/ prezentam interviuri cu designerii din Ro si din strainatate, sfaturi de marketing si promovam evenimentele de profil. Avem peste 50 de voluntari in cadrul asociatiei, am initiat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs in diferite orase din Romania si suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. In patru ani de activitate am publicat peste 10 reviste in format online si din 2012, suntem co-organizatorii targului de produse LaBazar al festivalului urban Femei pe Matasari.

Sursa: comunicat de presa

 

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.