anunt
Disponibilitate: 
Proiecte
Part-time
Nivel cariera: 
Entry-level
Mid-level
Oferta: 
cursuri
Expira: 
19 Feb 2014 - 31 Mar 2014
stats

Scoala de bune maniere literare - editia a II-a

Cei ce doresc sa faca parte din promotia 2014 a celei de-a II-a editii a Scolii de bune maniere literare se pot inscrie pana in data de 20 martie. Anul acesta aduce in fata cursantilor un orar interesant si traineri de top din domenii diverse care le vor ascuti simtul critic, artistic si nu numai. Anul acesta aduce in fata cursantilor un orar interesant si traineri de top din domenii diverse: Emil Brumaru - Poezie, Petru Cimpoesu - Proza, Oltita Cintec - Text dramatic, Alexandra Gheorghiu - Desene dupa povesti, Viorel Ilisoi - Reportaj, Florin Lazarescu - Scenariu Film. Update: termenul de inscriere a fost prelungit pana pe 31 martie.

Imagine: 

Emil Brumaru va deschide portile imaginatiei si va stimula exprimarea poetica la cursul de „Poezie”, unde „Vom vorbi despre poezie... Vom face exercitii de creativitate... Ne vom juca... Totul va fi spontan, fiindca altfel nu se poate”. La cursul de „Proza” cunoscutul prozator roman Petru Cimpoesu va explica de ce „a scrie inseamna a citi lumea”.

Cei care doresc sa afle de la criticul de teatru Oltita Cintec de ce „teatrul nu e literatura” se pot inscrie la cursul „Text dramatic”.

Viorel Ilisoi va face cunoscute subtilitatile stilului jurnalistic si le va povesti cursantilor „despre cum se scrie un reportaj daca trebuie. Si mai ales despre cum nu se scrie.”

Florin Lazarescu isi va invata studentii cum sa scrie un scenariu de film, dincolo de aspectele teoretice, individual sau in echipa, si cum sa-l „vanda, avand in vedere specificul concret al pietei romanesti.”

Workshopul „Desene dupa povesti”, sustinut de Alexandra Gheorghiu, va presupune o incursiune in lumea povestilor lui Ion Creanga, prin intermediul ilustratiei de carte, la sfarsitul caruia cursantii de toate varstele vor fi familiarizati cu notiuni de ilustratie si desen.

Taxa de participare la unul dintre cele 6 cursuri este de 250 lei pentru angajati sau 150 lei pentru elevi/studenti. Nu exista limita de varsta, dar locurile sunt limitate. Pentru cei carora situatia financiara nu le permite aceasta taxa, organizatorii au pregatit o surpriza: cate un loc gratuit la fiecare dintre sectiuni. Conditia este ca portofoliul de lucrari personale sa convinga titularul cursului.

Pentru a se putea inscrie, viitorii elevi sunt rugati sa trimita un CV si o scrisoare de intentie la adresa de e-mail scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau pe adresa Muzeului Literaturii Romane Iasi (Iasi, strada Vasile Pogor, nr. 4, 700110), specificand sectiunea pe care o doresc (poezie, proza, text dramatic, reportaj, scenariu de film, desene dupa povesti). Cei care doresc sa obtina un loc gratuit trebuie sa adauge o creatie proprie (text scris sau desen). 

Scoala de bune maniere literare este un proiect dezvoltat de Muzeul Literaturii Romane Iasi in parteneriat cu Asociatia „Patrimoniu pentru comunitate” si revista „Zona Literara”, iar coordonatorii sunt Dan Lungu si Catalin-Mihai Stefan. Initiat in primavara anului 2013, proiectul s-a bucurat de succes inca de la prima editie. Cursurile interactive, aplicate, temele alese si trainerii profesionisti (Emil Brumaru, Lucian Dan Teodorovici, Oltita Cintec, Dan Dobos si Viorel Ilisoi) au primit aprecieri pozitive din partea cursantilor primei editii.

Noutati si informatii se pot afla accesand pagina de Facebook a proiectului, pe site-ul Muzeului Literaturii Romane Iasi, precum si la numarul de telefon 0232.213.210.

Sursa: comunicatul de presa

Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.