- 2505
Muzeul Literaturii Romane Iasi a dat startul inscrierilor pentru editia din anul 2015 a Scolii de bune maniere literare, cu o oferta de cursuri interesanta si mentori pe masura, in urmatoarele genuri: poezie, proza, text dramatic, povesti, scenariu de film. Cei ce doresc sa faca parte din promotia 2015 se pot inscrie pana la data de 15 aprilie.
Emil Brumaru va deschide portile imaginatiei si va stimula exprimarea poetica la cursul de „Poezie”.
Sub indrumarea scriitorului Lucian Dan Teodorovici, talentul literar va fi slefuit in cadrul cursului de „Proza”.
Cei care doresc sa afle de la criticul de teatru Oltita Cintec de ce „teatrul nu e literatura” se pot inscrie la cursul „Text dramatic”.
Veti intra in lumea fascinanta a scrierii de povesti ghidati de Carmelia Leonte, iar in cadrul cursului sustinut de Ioan Antoci, scenaristul filmului „Cainele japonez”, film selectat pentru a reprezenta Romania la cea de-a 87-a editie a Premiilor Oscar, va veti familiariza cu elaborarea unui scenariu de film.
Taxa de participare la unul dintre cele 5 cursuri este de 250 lei pentru angajati sau 150 lei pentru elevi/studenti. Nu exista limita de varsta, dar locurile sunt limitate. Pentru cei carora situatia financiara nu le permite aceasta taxa, organizatorii ofera cate un loc gratuit la fiecare dintre sectiuni. Conditia este ca portofoliul de lucrari personale sa convinga titularul cursului.
Cei care participa la mai multe cursuri simultan, precum si participantii de la editiile anterioare ale Scolii de bune maniere literare beneficiaza de o reducere de 25%.
Pentru a se putea inscrie, viitorii cursanti sunt rugati sa trimita un CV si o scrisoare de intentie la adresa de e-mail scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau pe adresa Muzeului Literaturii Romane Iasi (Iasi, strada Vasile Pogor, nr. 4, 700110), specificand sectiunea pe care o doresc (poezie, proza, text dramatic, scenariu de film, povesti). Cei care doresc sa obtina un loc gratuit trebuie sa adauge o creatie proprie.
Scoala de bune maniere literare este un proiect dezvoltat de Muzeul Literaturii Romane Iasi in parteneriat cu Asociatia „Patrimoniu pentru comunitate”, iar coordonatorii sunt Dan Lungu si Catalin-Mihai Stefan. Initiat in primavara anului 2013, proiectul s-a bucurat de succes inca de la prima editie. Cursurile interactive, aplicate, temele alese si trainerii profesionisti (Emil Brumaru, Petru Cimpoesu, Oltita Cintec, Dan Dobos, Viorel Ilisoi, Lucian Dan Teodorovici etc.) au primit aprecieri pozitive din partea cursantilor celor doua editii.
Noutati si informatii se pot afla accesand pagina de Facebook a proiectului, pe site-ul Muzeului Literaturii Romane Iasi, precum si la numarul de telefon 0232.213.210.
Sursa: comunicatul de presa