- 2121
Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Asociatia Culturala Control N organizeaza cea de-a patra editie a Transilvania Talent Lab (TTL) – o platforma de training pentru incurajarea cineastilor la inceput de cariera si un prim pas in introducerea lor in lumea industriei cinematografice. Inscrierile se deruleaza in perioada 27 februarie - 26 aprilie 2015.
Editia cu numarul 4 a Transilvania Talent Lab va avea loc in perioada 31 mai – 6 iunie si va fi unul dintre evenimentele dedicate profesionistilor in domeniu la TIFF 2015. Industriei de film, locale si internationale, i se va acorda o atentie speciala la cea de-a 14-a editie TIFF, prin organizarea unor evenimente, training-uri si ateliere de film ce au ca scop aprofundarea cunostintelor in domeniu pentru cei aflati la inceputul carierei si dezvoltarea unei relatii profesionale de lunga durata intre reprezentantii industriei din intreaga lume (producatori, agenti, distribuitori, organizatori de festivaluri, etc).
Structura Transilvania Talent Lab se modifica incepand cu aceasta editie. Cele 5 zile dedicate laboratorului oamenilor de film se transforma in 7 zile de workshop intensiv, cu scopul de a educa si promova tineri cineasti la inceput de cariera (scenaristi, regizori, producatori), ce se afla in etapa de dezvoltare cu primul lor proiect cinematografic de lungmetraj (fictiune sau documentar). Transilvania Talent Lab se adreseaza cineastilor din Romania si Republica Moldova.
Participantii trebuie sa aiba varsta minima de 21 de ani. Sunt invitati sa se inscrie atat cei cu pregatire universitara in domeniul filmului, cat si cei fara. Participarea este, insa, conditionata de o experienta relevanta in domeniu. Vor fi selectionati 8 participanti, impartiti in doua categorii: 4 scenaristi/ regizori si 4 producatori. Pentru scenaristi/ regizori selectia se face in baza unui proiect cinematografic (fictiune sau documentar) aflat in stadiul de dezvoltare. Producatorilor, selectati in functie de CV, scrisoare de motivatie si experienta practica anterioara, li se atribuie unul dintre proiectele colegilor.
Cele 4 grupe de lucru rezultate (1 scenarist/regizor + 1 producator) parcurg un training intensiv, aplicat pe fiecare proiect in parte. Scopul este acela de a crea un mod de lucru care sa permita interactiunea directa intre scenaristi/regizori si producatori, precum si o experienta hands-on la finalul workshop-ului. Programul este condus de doi traineri principali cu o experienta vasta in dezvoltarea si evaluarea unui proiect, market-uri de co-productie si consultanta in dezvoltare de film.
Pe langa lucrul aplicat pe proiecte, TTL organizeaza si o serie de masterclass-uri cu invitati ai festivalului, dedicate atat celor 8 participanti, cat si publicului prezent la Cluj.
Participantii Transilvania Talent Lab beneficiaza de acreditare la festival, care le va garanta accesul la toate proiectiile si evenimentele TIFF 2015.
Cei interesati se pot inscrie in perioada 27 februarie - 26 aprilie 2015. Inscrierile se fac exclusiv online, pe site-ul tiff.ro, urmand pasii aplicatiei electronice.
Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, suma care acopera cheltuielile de cazare si masa la Cluj pe perioada workshop-ului, accesul la toate proiectiile si evenimentele TIFF si include training-ul specializat acordat participantilor.
Pentru participantii care locuiesc in Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 8 participanti vor fi selectionati pe baza aplicatiei; cea mai buna dintre acestea va fi castigatoarea Bursei Transilvania Talent Lab, iar aplicantul va fi scutit de taxa de inscriere.
Pentru mai multe detalii, puteti consulta regulamentul workshop-ului sau puteti scrie la adresele ttl@tiff.ro sau iulia@controln.ro.
Cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc intre 29 mai si 7 iunie, la Cluj-Napoca.
Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc siAsociatia pentru Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.
Sursa: tiff.ro